TOPlist

Vision Pro míří do světa. Je na seznamu i Česko?

Brýle pro rozšířenou realitu Apple Vision Pro
  • Čína se má stát další zemí, kde se budou oficiálně prodávat brýle Apple Vision Pro
  • Místní regulátor do svého seznamu zařadil nejen brýle, ale také přídavnou baterii
  • Podle Bloombergu se Vision Pro začne na dalších trzích prodávat po konferenci WWDC

Brýle pro rozšířenou realitu Vision Pro způsobily při svém představení poměrně velký rozruch, avšak omezená dostupnost příliš nesvědčí prodejům, které si jistě Apple představoval mnohem lepší i přes to, že cena Vision Pro není zrovna nejnižší. Už od začátku spuštění prodejů se spekuluje, že mezi prvními zeměmi, kam se Vision Pro oficiálně podívají, bude Čína, což nyní omylem tamní regulační úřady potvrdily. V čínské databázi se objevilo jak zařízení Vision Pro (A2117), tak jeho bateriový blok (A2697), což naznačuje, že uvedení na čínský trh je již na spadnutí.

Vision Pro nejspíše brzy zamíří (nejen) do Číny

Agentura Bloomberg uvedla, že Apple plánuje představit Vision Pro v řadě dalších zemí po Worldwide Developers Conference, ale analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo v únoru tvrdil, že prodej Vision Pro se rozšíří do více zemí před WWDC, nikoli po ní. Server MacRumors již dříve našel v kódu společnosti Apple důkazy o tom, že se Vision Pro rozšíří do Austrálie, Kanady, Číny, Francie, Německa, Japonska, Singapuru, Jižní Koreje a Velké Británie, a zdá se, že tyto informace byly správné, protože zaměstnanci maloobchodních prodejen z těchto zemí v posledních dnech navštěvují cupertinskou centrálu společnosti Apple, kde probíhá školení na Vision Pro.



Headset Apple Vision Pro na propagačním snímku



Nepřehlédněte

Vision Pro je druhá nejlepší věc hned po iPhonu, myslí si šéf OpenAI

Když byl Vision Pro v únoru uveden na trh ve Spojených státech, společnost Apple uvedla, že zařízení uvede do dalších zemí později v tomto roce, ale neposkytla seznam zemí, časový plán a ani ceny. Zakoupit si Vision Pro můžete i v případě, že bydlíte v jiné části světa, avšak nevyhnete se fyzické návštěvě některého z Apple Storů ve Spojených státech, stejně jako nutnosti využívání amerického Apple ID. Kdy se dočkáme Vision Pro také v Česku, prozatím není jasné a nebylo by překvapením, kdyby se první generace tohoto zařízení u nás oficiálně neprodávala.

Autor článku Dominik Vlasák
Dominik Vlasák
Redaktor, cestovatel, fanoušek technologií, Star Wars a dobré kávy.

Kapitoly článku