Obujte je a už je nesundáte: nejlepší letní obuv na platformě

Vzhůru na platformy

Užíváte si slunce, procházíte se ulicemi nebo míříte na pláž, než se začne ozývat povědomé pálení od nově vzniklých puchýřů. Nebo máte kvůli svým sandálkům s plochou podrážkou pocit, že jdete bosa po chodníku a cítíte každý kamínek a každou nerovnost. Naštěstí si nemusíte nechat botami kazit program ani zábavu. Za výlohami obchodů se nachází tolik stylových bot, které čekají jen na to, až je nazujete. Volba pohodlných sandálů na platformě je skvělý způsob, jak získat cool obutí, zatímco klenba vašeho chodila a polštářky prstů najdou potřebnou oporu v robustnějších podrážkách. Nemluvě o tom, že vám o něco prodlouží nohy a udrží vás ve snesitelnější vzdálenosti od rozpálených chodníků.

Nejlepší tenisky jarní sezony 2024: Zamilujte si elegantní i ošklivé

elle.cz

Hledejte u letních sandálů styl i komfort

Pokud chcete mít opravdu jistotu, že si nekupujete pouze kousek, který je módní, ale poskytne dostatek komfortu i vašim nohám, zkuste hledat sandály, které mají podrážku s podporou klenby ve střední části chodidla. Jsou stabilnější a snižují riziko zranění, jako je vyvrtnutí kotníku nebo plantární fascitida. Důležité je i odpružení, které tlumí nárazy. Sandály na platformě ovšem mohou mít i svá úskalí. A to především když je podrážka příliš vysoká, tuhá nebo dokonce také těžká. Při zkoušení boty si ověřte, jestli vám bota při nášlapu umožňuje přirozenou chůzi od paty ke špičce. Pokud v botě šlápnete pouze na přední část chodidla a prsty a pak už za sebou botu jen taháte, nebude vám při chůzi pohodlná.

Díky, babi! Bez trendy háčkovaných kousků se letos neobejdete

elle.cz

Na vysoké noze

Nemůžete čekat, že sandály tohoto typu budou vypadat jako polovina bot Carrie Bradshaw. Se subtilností a jemnou elegancí se zkrátka rozlučte. Za to od svých „ugly shoes“ ale můžete vyžadovat mnohem vyšší level pohodlí. Bezkonkurenčním šampiónem této kategorie jsou Crocs, a to díky jejich inovativní technologii Free Feel Technology™. To znamená, že tyto boty váží nula nula nic a mají odpružení. Také UGG nabízí mnohem více než jen sněhule. V jejich sandálech si můžete beze strachu troufnout do města, na pláž i na festival. Nemluvě o tom, že jsou některé z jejich sandálů vyrobeny z recyklovaných materiálů – win-win! Pokud se ovšem nechcete vzdát elegantního stylu a oblíbených značek, můžeme vás uklidnit. Své zástupce v této kategorii mají i například Gucci, Dior nebo Tory Burch. Udržíte si celodenní pohodlí, aniž by váš fashion statement nějak utrpěl.

Cool sandály na platformě:

Zdroj: ELLE.com, zmíněné módní značky