Na výstavu Hobby v Českých Budějovicích přišel rekordní počet lidí

Letošní 31. ročník výstavy Hobby v Českých Budějovicích, která je zaměřená na domácí kutily, pěstitele a zahrádkáře, navštívil od 9. do 12. května rekordní počet návštěvníků, 41 777. To je o 3500 víc než loni. Na HOBBY se představilo přes 300 vystavovatelů. Na souběžné akci Czech Food Expo bylo přes 100 vystavujících. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí českobudějovického Výstaviště Michaela Čeňková.

Výstava Hobby České Budějovice

Organizátoři letos rozšířili sekci karavanů, vestaveb a příslušenství, které měly vlastní pavilon a více výstavní plochy. Velký zájem byl také o výstavu rallye vozů nebo víkendovou RC truck show modelů.
"Počasí nám tentokrát opravdu přálo, máme skvělé odezvy jak od vystavovatelů, tak od návštěvníků. Ti, jak se ukázalo, měli velký zájem nejen tradičně o sazenice a sadbu, ale také například o zahradní a hobby techniku, kterou zde kupovali,“ uvedl předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Potravinářský veletrh

Souběžně s výstavou HOBBY se podruhé konal národní potravinářský veletrh Czech Food Expo. Představili se výrobci a producenti nejen z České republiky, ale nově také ze Slovenska. Druhý ročník hostil o 40 procent více vystavovatelů na téměř dvojnásobné výstavní ploše než loni. Prezentovány byly produkty se značkami kvality jako Regionální potravina nebo Klasa. Udělovaly se ceny v soutěži Chutná hezky. Jihočesky. Letos poprvé organizátoři vyhlásili absolutního vítěze, stalo se jím Pekařství Cais z Vlachova Březí na Prachaticku.
Během kuchařských a cukrářských show se odehrávaly ukázky pečení a vaření, diváci mohli výsledky ochutnávat. Vystoupili například kuchař Ondřej Slanina nebo cukrářka Mirka Van Gils Slavíková. Každý den byl jinak tematicky zaměřený, vařilo se z regionálních potravin, které si mohli návštěvníci většinou rovnou na veletrhu zakoupit.

Další akce na českobudějovickém výstavišti

Mezi další velké akce na Výstavišti České Budějovice do konce léta budou od 17. do 18. května Rallye Český Krumlov, Slavnosti piva 7. a 8. června a Země živitelka 22. až 27. srpna.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down