Hustý dým na Kladně. Město kvůli požáru skladu doporučilo mimořádné opatření pro celé město

Středočeští hasiči zasahují u požáru skladu olejů v Kladně, na místě operují dvě desítky hasičů (16. 5. 2024).

Požár skladu olejů v Kladně

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek odpoledne hořel sklad olejů u prodejny autodílů. Vyšetřovatel vyčíslil škodu na 40 milionů korun. Příčinu vzniku ohně vyšetřuje také policie. Vyhlášen byl zvláštní, tedy nejvyšší, čtvrtý poplachový stupeň. Na místě zasahovalo dvacet jednotek hasičů, potvrdila pro redakci CNN Prima NEWS mluvčí středočeských hasičů Tereza Sýkora Fliegerová. Vedení Kladna doporučuje obyvatelům nevětrat a neotevírat okna na celém území města.

První jednotky hasičů vyjely k požáru po 12:00. Zásah komplikoval silný vítr. Hasiči využívali i výškovou techniku a snažili se ochránit okolní budovy. Objekt stojí v zástavbě, hrozilo tedy rozšíření ohně. Nikdo se nezranil a z objektu nebylo nutné nikoho evakuovat. Okolní ulice byly dočasně uzavřeny pro dopravu.

ČTĚTE TAKÉ: Policista, který zaklekl dívku v Praze, odevzdal odznak. Za tvrdý útok mu hrozí i další trest

Kolem 13:30 byl poplachový stupeň snížen na třetí, přibližně o půl hodiny později byl požár oficiálně pod kontrolou. Pokračuje kontrola požářiště termokamerou a rozebírání zasažených částí objektu. „Výše škody bude ještě upřesněna, uvedl večer mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička. Dodal, že na místě bylo kolem 100 hasičů, většina jednotek už odjela.

Z dálky byl několik hodin viditelný černý dým. Vedení města doporučuje obyvatelům Kladna, aby nevětrali.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž obviněný ze zapálení Českého Švýcarska se doznal k malým požárům. Hlavní vinu ale odmítá

Tagy: