Denník N

Graf dňa: Trh s bratislavskými kanceláriami v úvode roka mierne ožil

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Obsadenosť kancelárskych priestorov v Bratislave prvom štvrťroku mierne vzrástla, ukazuje analýza spoločnosti CBRE.
  • Hoci veľké firmy budú pre prácu z domu potrebovať menej kancelárskej plochy, obsadenosť by klesať nemala.

O sektore komerčných nehnuteľností sa po rozmachu práce z domu a prudkom zvýšení úrokových sadzieb hovorí ako o jednom z najviac ohrozených. Trh s kancelárskymi priestormi v hlavnom meste však v úvode roka mierne ožil a hoci sa čaká, že veľké nadnárodné firmy už nebudú potrebovať toľko priestoru ako pred covidom, ceny pomôže udržať slabá ponuka úplne nových kancelárií.

Podiel voľných kancelárskych priestorov v Bratislave v prvom štvrťroku klesol na 13,75 percenta celkovej plochy zo 14,2 percenta v poslednom kvartáli vlaňajška, čo bolo najviac za päť rokov, ukazuje Graf dňa z dát spoločnosti CBRE. Priemerné nájomné zostalo

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Graf dňa

Redaktori Denníka E v Grafe dňa vysvetľujú kontext najzaujímavejších dát dňa. Ako newsletter ho posielame každý pracovný deň podvečer.

Reality

Ekonomika

Teraz najčítanejšie