A$AP Rocky kreativním designérem revoluční kolekce s příchutí motosportu

A$AP Rocky kreativním designérem revoluční kolekce s příchutí motosportu

Připravte se na jedinečné propojení hudby, módy a adrenalinu! Sportovní značka PUMA společně s hudebním umělcem, kreativcem a designérem A$AP Rockym přicházejí s revoluční kolekcí s příchutí motosportu. A$AP Rocky svým kulturním a fashion know-how vnáší do kreativy zcela nový pohled, který akcentuje potřeby rostoucího globálního publika plného milovníků motosportu.

A$AP Rocky využivá jako kreativní ředitel pro nejnovější kampaň herního ducha závodů a kulturu mladých

A$AP Rocky plní roli kreativního ředitele zodpovědně. Jeho kampaně jsou od designu přes estetiku až ke kreativnímu marketingu propracované do detailu. Celý proces tvorby aktivně řídí od začátku do konce. Skládá hudbu, stylizuje a produkuje veškeré materiály spojené s vydáním. Jeho smysl pro detail se promítl i do této kampaně. Společně se značkou PUMA efektivně mísí německý expresionismus s hravostí dětského světa. Kampaň má za cíl ukázat, jak často při dospívání ztrácíme dětského ducha a fantazii. Připomíná, že bychom nikdy neměli omezovat svoji představivost ani ztrácet naději na své sny.

Funkční prvky i výkonností materiály

Spojení mezi Rockym a PUMOU posouvá hranice módy a sportu zase o kus dál, a to zejména díky využití výkonnostních materiálů a funkčních prvků. Zajímavý designový prvek je úprava ve formě “pomačkání”, která vytváří dojem celodenního nošení při práci v garáži. S orginiální kolekcí se oblečete od hlavy až k patě. Rocky navíc oživil archivní model ikonických tenisek Inhale, které byly původně uvedené na trh v roce 2000.

A jak je pro tohoto umělce tipycké, i tentokrát Rocky boří dosavadní přístup značky a posouvá ji k riskantnímu designu adrenalinového motosportu. Co tedy v kolekci najdeme? Jsou to tepláková souprava slim fit střih imituje závodní kombinézu. Tato souprava přináší celoplošný patinovaný potisk s originální grafikou PUMA a širokými elastickými lemy, které nadchnou každého milovníka závodů. Dále tričko s potiskem bezpečnostního pásu, které překvapí grafickým motivem, který napodobuje šestibodový bezpečnostní pás. Tričko je vyrobeno z vysokogramážní bavlny a jeho volný střih ve stylu streetwear s příchutí motosportu doplňuje branding této spolupráce. 

Bavit vás bude i pletená kukla, která je inspirována kuklami, které nosí řidiči pod helmami. Tato pohodlná pletená tkanina má opotřebený vzhled a knoflíkové pásky pro snadné oblékání. Polstrovaná kukla je navržena tak, aby připomínala vzhled závodní helmy. Kukla má polstrovaný design, vyjímatelný štítek a stahovací šňůrku pro nastavitelnou velikost. A nechybí ani XL rukavice inspirované závodními rukavicemi. Mají oversize střih s jedinečným potiskem z křemíku v podobě vizualizace teplotní mapy. Silikonový potisk na hřbetu rukavice imituje žíly, zatímco konečky prstů jsou inspirované Rockyho umělecky upravenými nehty.

Přeneste se do kategorie Formule 1

A za zmínku rozhodně stojí i oživení modelu INHALE OG, který byl sportovní značkou původně vytvořen v roce 2000 jako běžecká obuv a díky svým odvážným tvarům si zajistil místo mezi základními streetwearovými botami. Dnes PUMA společně s A$AP Rockym oživuje archiv a vedechuje Inhale život v rámci limitované edice v jejich původní ikonické barvě. Rocky narvhl také originální vložky do bot, které budou k dispozici pouze jako dárek.

„Tato kolekce z Miami dává fanouškům příležitost pořídit si vlastní závodní kombinézu od helmy až po boty,“ říká A$AP Rocky. „Ostatní sporty nabízejí fanouškům své dresy či uniformy, já jsem to chtěl přinést i do kategorie Formule 1. Na vizuálech jsem chtěl ukázat, jak v dospělosti můžeme ztratit smysl pro své sny a fantazii, kterou jsme měli jako děti. Mám radost z toho, jak všechno dohromady pěkně zapadlo.“

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram