Stříteský porazil Pecha, v Krumlově rozhodovaly desetiny

ČTK ČTK
18. 5. 2024 17:52
Rallye Český Krumlov vyhrál Dominik Stříteský ve Škodě Fabia o 0,8 sekundy před Václavem Pechem s Fordem Focus a připsal si druhé vítězství v soutěži mistrovství České republiky. Třetí byl desetinásobný český šampion Jan Kopecký, kterému nevyšel útok na devátý triumf na jihu Čech. Pilot Fabie ztratil na Stříteského 3,6 sekundy.
Škoda Fabia RS Rally2 Dominika Stříteského
Škoda Fabia RS Rally2 Dominika Stříteského | Foto: Auto Podbabská via Facebook

Stříteský, který loni v červenci vybojoval premiérové vítězství na Bohemia rallye, vedl v Českém Krumlově už po první etapě. Na Kopeckého měl k dobru rovněž 0,8 sekundy.

V úvodu druhého dne se mu povedlo s Fabií navýšit náskok na 5,8 sekundy, v dalším průběhu soupeři z jeho vedení ukrajovali.

Poslední rychlostní zkoušku vyhrál Pech s Focusem o půl sekundy před Stříteským, který první místo těsně uhájil.

Závěrečný měřený úsek absolvovala jen část jezdců. Po havárii bývalého pilota formule 1 Tomáše Engeho a jeho sestry Lucie, kteří se svým vozem skončili v lese, byl zbytek zkoušky zrušen.

Český Krumlov hostil druhý díl mistrovství republiky, body se však udělovaly poprvé poté, co dubnovou Rallye Šumava předčasně ukončila tragická nehoda.

Rallye Český Krumlov, závod mistrovství ČR v automobilových soutěžích: 1. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia RS Rally2) 1:28:25,3, 2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -0,8, 3. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia RS Rally2) -3,6, 4. Mareš, Bucha (Toyota GR Yaris Rally2) -40,2, 5. Cais, Těšínský -1:14,3, 6. Březík, Krajča (oba Škoda Fabia RS Rally2) -2:44,9.

 

Právě se děje

Další zprávy