Apple sdílel svou výroční analýzu prevence podvodů, která poskytuje přehled o tom, jak pravidla App Store chrání uživatele před podvodnými aplikacemi a dalšími bezpečnostními problémy.



Apple říká, že jen v roce 2023 zabránil podvodným transakcím v hodnotě více než 1,8 miliardy dolarů a v období od roku 2020 do roku 2023 podvodným transakcím v hodnotě 7 miliard dolarů. Apple zablokoval více než 14 milionů ukradených kreditních karet a zakázal další transakce více než 3,3 milionům účtů. Více než 1,7 milionu aplikací bylo v roce 2023 odmítnuto, protože nesplňovaly standardy společnosti Apple pro soukromí, zabezpečení a obsah. Bylo zrušeno 118 000 vývojářských účtů, což je pokles oproti 428 000 v loňském roce. Pokles byl způsoben především novými snahami zabránit vytváření podvodných účtů a více než 91 000 registrací vývojářů bylo zamítnuto kvůli obavám z podvodu.

Bylo zablokováno více než 153 milionů podvodných zákaznických účtů a téměř 374 milionů vývojářských a zákaznických účtů bylo zrušeno. Apple uvádí, že detekoval a zablokoval 47 000 nelegitimních aplikací a zastavil téměř 3,8 milionu pokusů o instalaci nebo spuštění aplikací, které byly nezákonně distribuovány prostřednictvím Enterprise Programu. Zpráva společnosti Apple přichází po změnách v Evropské unii, které umožnily instalaci aplikací mimo ‌App Store‌, čímž se vynechaly některé z procesu kontroly aplikací. Aplikace distribuované z alternativních obchodů s aplikacemi nebo webových stránek musí projít bezpečnostním notářským procesem, ale Apple nekontroluje obsah. Apple tvrdí, že stahování aplikací mimo ‌App Store‌ vystaví uživatele riziku podvodů a problémů s ochranou soukromí.