Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Pondělí 3. června 2024  |  Svátek má Tamara
Bez reklam

Spolehlivější řízení provozu na Okružní ulici: Žárovky v semaforech prošly modernizací za stovky tisíc

Semafory na Okružní ulici mají od pátku nová LED světla a nový řadič. Město se zaměřuje na opravy semaforů, které zajistí vyšší spolehlivost, prodlouží životnost a mírně sníží spotřebu elektrické energie.

Okružní ulice je jednou z nejvíce frektentovaných ve městě, semafory tam zejména v odpolední špičce hrají zásadní roli. Kromě této ulice nechalo v tomto týdnu vedení města vyměnit světla semaforů také na křižovatce Jiráskovky a Hamerníkovy ulice. Cena za tyto práce byla 550 tisíc korun.

Před necelým měsícem došlo k výměně klasických stávajících žárovek za nová LED světla také na křižovatce Brněnské a Okružní ulice, tedy u Tesca. Také tam město argumetnovalo větší spolehlivostí provozu. „Pokud dosud praskla některá z důležitých žárovek, celý semafor se sám vypnul a přivolal si opravu. Náhradní žárovky se přitom již nevyrábějí a skladové zásoby se tenčily,“ popsal mluvčí magistrátu Radovan Daněk.

PŘEHLED: Dopravní plány v Jihlavě. Centrální dopravní terminál, opravy ulic, mostů nebo kruháč na přivaděči

Město Jihlava má s novým rokem řadu plánů, které se týkají oprav silnic, rekonstrukcí či výměny veřejného osvětlení. Pojďme si nyní představit první část z nich, jež budou letos rovnou dokončeny nebo, u těch dlouhodobějších plánů, alespoň zahájeny.

V tomto případě šlo o opravu za zhruba 800 tisíc, která prodloužila životnost semaforů o pět let. Celková rekonstrukce semaforů u Tesca by přitom byla podstatně dražší, vyšla by na zhruba pět milionů. Nová LED světla přitom lze po případně budoucí rekonstrukci dále využívat.

Město již dříve avizovalo, že výměna žárovek na dalších starších křižovatkách ve městě bude postupně pokračovat do příštího roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky semafor, žárovky, LED, investice, plynulost provozu, oprava, Okružní, křižovatka u Tesca

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolehlivější řízení provozu na Okružní ulici: Žárovky v semaforech prošly modernizací za stovky tisíc | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.