Preview: Velké emotivní loučení. Klopp odejde jako legenda

Silné obrázky Jürgena Kloppa stojícího osamoceně uprostřed hřiště na Anfieldu a na Kopu před jeho posledním zápasem s Liverpoolem dojímají mnohé z těch, kteří opěvovali jeho jméno, protože devítileté působení oblíbeného Němce v klubu se blíží ke konci. Klopp přišel do Liverpoolu v říjnu 2015, kdy Reds zoufale hledali vůdce, jenž by jim vrátil slávu, a v květnu 2024 se rozloučí s tím, že splnil slib, který dal na své první tiskové konferenci.

Preview: Velké emotivní loučení. Klopp odejde jako legenda

"Pokud tady budu sedět za čtyři roky, jsem si docela jistý, že získáme titul," řekl Klopp, jenž tento cíl překonal a přinesl na Merseyside tři domácí trofeje a šestý titul v Lize mistrů spolu s korunou v podobě ukončení třicetiletého čekání Liverpoolu na ligový titul v ročníku 2019/20. Jeho závěrečných několik měsíců v čele Reds sice nebylo takových, jak mnozí doufali, ale jeho hráči budou usilovat o to, aby ho opět poslali na pozitivní vlnu, neboť Klopp v poslední den sezony Premier League ještě neprohrál (6-2-0).

Zkazit rozlučku se pokusí Wolverhampton Wanderers, který se pravděpodobně nemůže dočkat konce ročníku poté, co vyhrál pouze jedno z předchozích deseti utkání (1-2-7). V táboře Wolves možná v poslední době chybí motivace, ovšem vítězství spolu s příznivými ostatními výsledky by je mohlo na konci sezony posunout až na desáté místo.

V případě, že se jim nebude dařit, mohou v závěrečném kole také ztratit pozici a v případě výhry Fulhamu zakončit ročník na 14. místě, tedy o jednu příčku níže než před rokem. A sbírání bodů na Anfieldu nikdy nebylo jejich silnou stránkou, protože se tam vyhnuli porážce jen v pěti z předešlých 30 ligových návštěv (2-3-25).

Koho sledovat: Liverpoolský Mohamed Salah se v 11 zápasech Premier League proti Wolves podílel na devíti gólech (4+5), což z nich dělá ideálního soupeře pro završení dalšího ligového ročníku, v němž zaznamenal dvouciferný počet branek i asistencí. Wolves budou doufat, že jim Hwang Hee-chan poskytne palebnou sílu, neboť čtyři z jeho posledních šesti gólů padly venku. 

Zajímavost: V devíti z předchozích deseti domácích utkání Liverpoolu v Premier League skórovaly oba týmy.