Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

Sobota se v Jihomoravském kraji nesla ve znamení nehod. Motorkář skončil po srážce s dodávkou v příkopu

Jihomoravští požárníci během soboty vyjížděli k desíti dopravním nehodám, během nichž se zranilo celkem jedenáct lidí. Nejzávažnější nehody se staly na Vyškovsku a na Blanensku, kde zachraňovali motorkáře z příkopu za svodidly a vyprošťovali tři zaklíněné pasažéry z vraku auta.

Ke střetu motocyklu a dodávky došlo u obce Nížkovice na Vyškovsku, zasahovaly zde proto jednotky ze Žarošic a Slavkova. Motorkář skončil po nehodě za svodidly v příkopu. Hasiči mu na místě poskytli první pomoc. „Ve spolupráci se záchranáři jsme také zajistili jeho transport do vrtulníku LZS. Zasahující dále zabezpečili motocykl a dodávku proti vzniku požáru, přičemž zasypali uniklé provozní kapaliny. Silnice číslo 54 byla po dobu zásahu uzavřena," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

V průběhu sobotního večera se stala vážná nehoda na Blanensku. Řidič auta značky Audi zřejmě ve vysokérychlosti nezvládl řízení, prorazil zábradlí a skončil s vozidlem v poli. „Dle informací z tísňové linky se za obcí Uhřice nacházel v poli osobní automobil se třemi zaklíněnými osobami. Za využití hydraulického vyprošťovacího zařízení jsme všechny tři osoby z vraku vozidla vyprostili," popsal průběh zásahu Venclovský. 

Požárníci posléze ve spolupráci se zdravotníky z Jihomoravského i Pardubického kraje poskytli zraněným potřebnou první pomoc. Na vraku vozidla rovněž provedli protipožární opatření a uklidili vozovku. Dva muži utrpěli středně těžká až těžká poranění a zdravotníci je převezli do Fakultní nemocnice Brno. Dalšího zraněného ošetřili lékaři ve Fakultní nemocnici Olomouc, uvedla mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Jihomoravský kraj, hasiči, nehoda, zásah, Blanensko, Vyškovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobota se v Jihomoravském kraji nesla ve znamení nehod. Motorkář skončil po srážce s dodávkou v příkopu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.