20.05.2024 | 11:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinky v sortimentu Antonio Carraro

Nejnovější inovace AC s technickými řešeními cílí na odvádění precizních úkolů, což znamená, že kompaktní modely traktorů s hydrostatickou převodovkou, vybavené zpětným chodem z řady Infinity, nabývají na popularitě. Modely jsou SR 7600 Infinity, izodiametrický kloubový traktor s úzkým rozchodem kol a TR 5800 Infinity s řiditelným podvozkem.

Řada Infinity

Společným jmenovatelem celé řady je převodovka Infinity, která umožňuje traktoru pracovat v obou směrech stejnou rychlostí: Od 0 do 15 km/h s mechanickým pracovním rozsahem a od 0 do 40 km/h s mechanickým silničním rozsahem. Každý mechanický rozsah je vybaven 3 hydraulickými záběry, které lze zařadit ručně nebo pomocí automatické převodovky bez ztráty trakce. Pedál pro pohyb vpřed pomáhá při brzdění ve svazích a po uvolnění vozidlo zastaví, aniž by bylo nutné použít brzdy. Funkce Cruise Control (nebo Tempomat), omezovače otáček, Intellifix, jízdního režimu, rychlého couvání a odpružení Uniflex umožňují obsluze vždy najít to správné nastavení podle aktuálního úkolu. U modelů Infinity se spojka používá pouze při rozjezdu a slouží jako bezpečnostní zařízení pro případ, že je třeba stroj okamžitě zastavit. Elektrohydraulická zpátečka na volantu je extrémně praktická při manévrování vpřed a vzad, a to především při opakovaném manévrování bez použití spojky. Brzdy se téměř vůbec nepoužívají, protože plynový pedál nejenže řídí pohyb vpřed, ale rovněž umožňuje zpomalení až do okamžiku zastavení traktoru; celou převodovku lze ovládat pouze plynovým pedálem.

Model TR 5800 Infinity představuje skutečně naprostou novinku díky svému jedinečnému motoru o výkonu 52 HP, Stage 5: Jedná se o model určený pro oblast zeleně a správu parků a zahrad. Máme před sebou izodiametrický traktor, který disponuje zpětným chodem na otočné kontrolní věži RGS™, jejíž středový tunel je bez pák a zaručuje snadný nástup, stejně jako pohodlí při provozu. Kompaktnost traktoru a jeho palubní elektronika řízená softwarem zaručuje dobrou ovladatelnost a úžasně jednoduché používání. Ovládací funkce točivého momentu odebíraného od PTO a absorbovaného koly chrání jak PTO, tak motor, a to i v kritických situacích. Nový hydraulický systém nabízí až 13 zadních spojek. V „horní“ hydraulické konfiguraci je TR 5800 Infinity vybaven 6 rozdělovači s dvojitým účinkem, z nichž jeden je s aretací polohy a nastavením průtoku hydrauliky a druhý plovoucí. Zpětný tok oleje má nulový tlak.

Řada Tony

Řada TONY zaujímá přední místo ve výrobě AC. Tvoří ji modely s hybridní mechanicko-hydrostatickou převodovkou ovládanou softwarem vybaveným technologií SIM – Shift In Motion. Nabízí čtyři rychlostní stupně s elektronickým ovládáním, které lze využít při zastavení nebo při pohybu. Jedná se o kompaktní převodovku s automatickými funkcemi ovládanou operačním systémem ITAC (Intelligent Tractor AC), stejně jako Tractor Management Control (TMC), který usnadňuje všechny činnosti řidiče. Tento centralizovaný ovládací systém je navržený tak, aby zajistil, že traktor bude vždy pracovat v optimálních podmínkách ve smyslu úspory nákladů a produktivity. Systém zaručuje různé funkce, jako je udržování parametrů během pracovních činností i v případě, kdy došlo ke změně náklonu při jízdě nahoru, nebo dolů. Všechny bezpečnostní systémy a monitorování diagnostiky traktoru z důvodu plánované údržby vozidla spadají do systému ITAC. Obsluha si může nastavit, personalizovat a uložit do paměti parametry potřebné pro jednotlivé úkoly, podle potřeby vyvolat zvolené kombinace a provádět jejich případné změny během různých pracovních fází v závislosti na změnách terénu a druhu plodiny. Rychlost nezávisí na otáčkách motoru, jelikož obojí je možné naprogramovat samostatně. Rozmezí rychlosti je od 100 m/h do 40 km/h.*

David Procházka
produktový manažer Antonio Carraro
PEKASS a. s.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down