Istanbulská bitva o Mourinha? Po Fenerbahce by rád angažoval slavného kouče také Besiktas

Istanbulská bitva o Mourinha? Po Fenerbahce by rád angažoval slavného kouče také Besiktas

Nejen hvězdy na trávníku mohou být pro klubové šéfy pořádně lákavým artiklem. V posledních dnech je ve středu pozornosti třeba portugalský kouč José Mourinho. O jeho služby nedávno projevil vážný zájem Fenerbahce Instanbul a teď si dělá zálusk na služby extravagantního trenéra také městský rival Besiktas. Tento klub sice čeká finále Tureckého poháru proti Trabzonsporu, jinak se mu ale sezona nepovedla a vedení měnilo kouče. Klub hledá někoho, kdo by Besiktas vrátil na vrchol.

Na lavičce Besiktase se během uplynulého roku vystřídali Senol Günes, Burak Yilmaz, Riza Calimbay, Fernando Santos a od poloviny dubna u kormidla dočasně zaskakuje Toprak Topraktepe. A dalším na radaru představitelů je hvězdný José Mourinho.

"Josého Mourinha jsme kontaktovali před měsícem a naší nabídku uvítal. Už jsme vyřešili ekonomické detaily a příští týden letíme do Itálie, abychom se sešli tváří v tvář," prozradil viceprezident klubu Hüseyin Yücel.

Portugalec má za sebou řadu atraktivních angažmá, přičemž naposledy vedl AS Řím. Besiktas má s jeho krajany dobré zkušenosti, cenné služby mu během hráčské kariéry odváděl Ricardo Quaresma a aktuálně není vyloučen návrat někdejšího křídelníka do Istanbulu. "Pokud s Mourinhem najdeme společnou řeč a dohodneme se, doporučíme mu, aby do svého trenérského týmu zařadil Ricarda Quaresmu," dodal Yücel.

Mourinho je bez práce od ledna, kdy skončil na lavičce italského AS Řím. Od té doby byl jednašedesátiletý kouč spojován s řadou slavných klubů i exotickým angažmá v Saúdské Arábii, žádnou nabídku ale zatím nepřijal.

Nová výzva pro Portugalce Mourinha? Slavného kouče láká turecký gigant i na Ligu mistrů