reklama

Nadace prince Harryho a Meghan Markleové je v průšvihu, dluží peníze

Zatímco je mladší syn britského krále princ Harry se svou ženou Meghan Markleovou na cestě po Africe, v jejich domovské Kalifornii vyšel najevo problém, který může zcela zdiskreditovat jejich charitativní organizaci.

Foto: Reuters

Další ostudu mají na kontě princ Harry, mladší syn britského panovníka krále Karla III., a jeho manželka, bývalá herečka Meghan Markleová. Podle dokumentů, které má k dispozici magazín People, totiž jejich nadace Archewell dluží peníze a americké úřady ji vedou jako delikventskou. 

V registru charitativních organizací a fundraiserů je vedena jako neplatič za to, že včas nepředložila požadované výroční zprávy anebo poplatky za obnovení. Archewell v očích zákonodárců prý "není v dobrém stavu", uvádí se v dokumentu s tím, že jí hrozí, že její činnost může být pozastavena, nebo dokonce zrušena, pokud neuhradí dlužnou částku.

Zdroje z nadace tvrdí, že šek už byl zaslán a nyní se čeká, až bude vše i úředně uvedeno do pořádku. Než se tak slavný pár vrátí z cesty, na kterou se vydal kvůli propagaci Invictus Games, což je Harryho projekt starající se o válečné veterány, mělo by snad vše být v pořádku.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama