• Načítám...
>

Na sídlo záchranky získalo město další finance

  • 20. května 2024,
  • 14:41,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Rada hlavního města Prahy schválila na svém zasedání podání žádosti z Národního plánu obnovy 35 milionů korun na zpracování projektové dokumentace na administrativní budovu pražské záchranky. Nová záchranka má stát v blízkosti prosecké polikliniky. Nyní záchranáři sídlí v budově v Korunní ulici. Tu ovšem sdílí s pražskou policií. Stavba by měla vzniknout do roku 2030 a její cena převýší dvě miliardy korun.

Reklama

Pražští radní schválili na svém zasedání podání žádosti z Národního plánu obnovy 35 milionů korun na zpracování projektové dokumentace na administrativní budovu pražské záchranky.

„Ten projekt samozřejmě bude stát více než těch 35 milionů, které získáme z Národního plánu obnovy, a to skoro o 100 milionů více. Ale je to první krok včetně našich peněz, kdy jsme si dali půl miliardy na stavbu již do rozpočtu. Jsou to další peníze, které postupně skládáme, budou i peníze dotační na vlastní realizaci záchranky,“ vysvětluje radní hlavního města Prahy Zdeněk Kovářík (ODS). 

Nová záchranka má stát v blízkosti prosecké polikliniky. Debata o stavbě nového sídla se přitom vede desítky let. V minulosti se o jeho zřízení uvažovalo například v rozestavěné budově na Palmovce a zvažovalo se také umístění v Troji. Proti se ale tehdy postavila tamní radnice. A tak se s hledáním muselo začít znovu. 

„To nové sídlo je nezbytně nutné pro to, aby záchranka v Praze fungovala, nejen z hlediska služby klientům, ale i z hlediska svého zázemí v úrovni 21. století,“ uzavírá Zdeněk Kovářík (ODS), radní hlavního města Prahy.

Budova by měla sjednotit většinu stanovišť, která jsou dosud kvůli nedostatečnému zázemí umístěna na několika místech v Praze. Nová budova by měla obsáhnout dispečink určený pro příjem tísňových hovorů, vzdělávací a výcvikové středisko pro záchranáře, administrativní zázemí i zázemí pro servis a údržbu sanitních vozů. Stavba by měla vzniknout do roku 2030 a její cena převýší dvě miliardy korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu