Umělá inteligence ovládla i Mapy Google. Můžete si s nimi povídat

Umělá inteligence ovládla i Mapy Google. Můžete si s nimi povídat
Fotografie: Google
  • Upgrade Google Map přináší tzv. konverzační vyhledávání ve stylu ChatGPT
  • Nový je i Live View, který využívá rozšířenou realitu

Přesně jak Google sliboval na úvod letošní konferce Google I/O, umělá inteligence ovládne většinu jeho nástrojů. I když při tom vysloveně nezmínil své Mapy a jejich schopnosti, takové funkce už se dostaly mezi první zahraniční uživatele.


To si povšimli, že jejich aplikací má řadu nových funkcí. Tou první je tzv. „konverzační vyhledávání“. Nyní se můžete s mapami normálně „bavit“, jako byste používali ChatGPT nebo podobný nástroj. Můžete jim tedy klást složité dotazy, dále je upřesňovat nebo kombinovat. Krom údajů z map jdou zdrojem pro toto hledání i vložené fotografie, recenze a hodnocení.


Další novinkou je vylepšený Live View. Když použijete fotoaparát svého displeje ke skenování okolí, na displeji uvidíte v rozšířené realitě zvýrazněné bankomaty, restaurace nebo dopravní uzly a jejich nalezení je tak ještě jednodušší. Vylepšení je i tzv. Immersive View, který ukazuje aktuality, například o počasí nebo dopravě v okolí.

Google tyto novinky prozatím oficiálně neoznámil, uvidíme tedy, jestli jejich používání zůstane omezeno na Spojené státy, nebo se v následujících týdnech a měsících dostane i k nám.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze