Hrát v zahraničí bylo vždy mým snem, přiznává Hellebrand a míří do Ekstraklasy za Podolskim

Hrát v zahraničí bylo vždy mým snem, přiznává Hellebrand a míří do Ekstraklasy za Podolskim

Tým Českých Budějovic po sezoně opustí jedna z opor Patrik Hellebrand. Pětadvacetiletý záložník neprodlouží s jihočeským prvoligovým klubem smlouvu, která mu vyprší v létě, a zamíří do polského Górniku Zabrze. Dynamo o tom informovalo na svém webu.

Hellebrand přišel na jih Čech v létě 2021 z pražské Slavie na hostování, které se o půl roku později změnilo v přestup. Od té doby odehrál v dresu Dynama 87 ligových utkání, ve kterých si připsal pět branek a stejný počet asistencí. V této sezoně zasáhl do 33 z dosavadních 34 kol.

O víkendu bude tvořivý střední záložník s Jihočechy v zápase v Karviné bojovat o odvrácení přímého sestupu a o účast v baráži. Dynamo má na 15. místě tabulky dvoubodový náskok před posledním Zlínem.

Sedm zajímavých hráčů, kteří by mohli brzy v Doosan aréně pózovat s modročerveným dresem Viktorie

"Hrát v zahraničí bylo vždy mým snem. Myšlenkami jsem ale stále pouze v Dynamu. Strašně moc si přeji, abychom to tady zachránili a liga se v Budějovicích hrála i nadále. Nejen já, ale všichni pro to uděláme maximum," řekl Hellebrand, který působil také ve Slovácku, Zlíně a Opavě.

"S Patrikem jsme byli domluveni, že po sezoně odejde. Jeho snem je vyzkoušet si angažmá za hranicemi a my mu to chceme umožnit. Věříme, že Helloš ve zbytku sezony bude podávat stejně skvělé výkony, jako předváděl v jejím průběhu," uvedl sportovní manažer Dynama Milan Čadek.

Slavia je pro mě srdcová záležitost, hlásí Sirotník. Doufá, že časem opět přijde nějaká šance v A-týmu

Čtrnáctinásobný šampion Polska, jehož dres mimochodem obléká i explzeňský Erik Janža, je kolo před koncem soutěže na čtvrté pozici. Jeho největší současnou hvězdou je osmatřicetiletý veterán Lukasz Podolski, jenž v tomto ročníku Ekstraklasy gólově udeřil třikrát. A protože má v klubu kontrakt až do léta 2025, je možná, že si s ním zahraje i Hellebrand.

Hellebrand vs. FORTUNA:LIGA:

Sezony: 8
Zápasy: 144
Góly: 6
Asistence: 8