Denník N

Malý hokejový zázrak vypadáva z MS. Čakal som viac od českého brankára, vraví slovenský tréner Kaláber v tíme Poľska

Slovák Róbert Kaláber ako tréner poľskej hokejovej reprezentácie. Foto - TASR/AP
Slovák Róbert Kaláber ako tréner poľskej hokejovej reprezentácie. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tohtoročné MS v hokeji spoznali oboch vypadávajúcich, sú nimi Veľká Británia a Poľsko. O rok ich nahradia Maďarsko a Slovinsko.

Kým tri z týchto krajín ste mohli na šampionátoch vidieť aj v nedávnej minulosti, Poliaci sa medzi elitu vrátili po 22 rokoch.

Kde sa hokej v krajine nachádza, jasne odzrkadľoval prvý zápas, v ktorom Poľsko trikrát viedlo nad Lotyšskom, stratilo vedenie, prehrávalo, dokázalo vyrovnať a ešte získať bod po predĺžení.

Keby ste si po stretnutí zapli ktorýkoľvek slovenský športový web, správa o tomto zápase by bola na prvom mieste na titulke.

Keby ste si po stretnutí zapli najväčší poľský športový web, výsledok by ste našli na ôsmej pozícii. Predbehli ho totiž výsledky zahraničných futbalových líg, volejbalové súťaže či rozhovor s plochodrážnikom. Najväčšie poľské médiá dokonca ani nemali v Ostrave vyslaných redaktorov.

Poľsko bolo v hre o záchranu až do posledného zápasu. Ak by zdolalo Kazachstan, preskočilo by ho v tabuľke. Aj keď výber slovenského trénera Róberta Kalábera viedol 1:0, napokon prehral 1:3. Aréna zaplnená poľskými fanúšikmi však skandovala, ďakovala a tlieskala.

„Chcem pokračovať, nemám dôvod odchádzať,“ hovorí Kaláber.

V rozhovore sa dočítate:

  • o nízkom záujme médií;
  • čo sa stalo s brankárom Fučíkom;
  • či by dnes niečo spravil inak;
  • či má poľský hokej plán, ako vyťažiť zo zvýšeného záujmu verejnosti počas MS.

Čo vám ide hlavou po poslednom zápase?

Veľké emócie. Prevažujú tie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Hokejová reprezentácia

MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie