Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

České šance na udržení v Davis Cupu vzrostly: v baráži pomůže Berdych

Roland Garros

  12:24
PRAHA - Dobrá zpráva pro české tenisové fanoušky. V zářijové baráži o udržení Světové skupiny Davis Cupu nastoupí za český výběr i Tomáš Berdych. Nynější světová čtyřka vynechala 1. kolo s Austrálií a Česko bez tradiční jedničky prohrálo.

Tomáš Berdych na turnaji v Indian Wells. foto: Reuters

„Byli jsme v Miami s mou ženou Petrou na večeři s Berďou a jeho Ester, kde jsme dořešili start v baráži v Davis Cupu,“ řekl sportovní redakci iDNES.cz a Lidovky.cz Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která má české zápasy Davis Cupu na starosti.

Los Roland Garros: Berdycha čeká Nišioka, Kvitová jde na Erakovicovou

Berdych patří v Davis Cupu k nejpoctivějším reprezentantům z hráčů elitní desítky. Po druhém triumfu v roce 2013 však manažeru Černoškovi přiznal, že už by v dalším roce nehrál. Těžko hledal další motivaci.

Nechal se však ještě přesvědčit k účasti v 1. kole v ročníku 2014 s Nizozemskem a v září nastoupil i do atraktivního semifinále na Roland Garros.

Letos se však počátkem roku rozhodl opět soustředit na osobní cíle a Davis Cup, který se tentokrát konal v nevýhodném termínu před velkými turnaji v Indian Wells a v Miami, vynechal.

„Skončit v neděli v hale v Ostravě a ve čtvrtek hrát 1. kolo na turnaji v Indian Wells v poušti, to je hodně nestandardní,“ pochopil i Černošek.

Čeští tenisté zatím neví, s kým se v baráži hrané 18. až 20. září utkají. Složení zápasů se určí až po červencovém losování.

Servírující Tomáš Berdych na turnaji v Monte Carlu.
Tomáš Berdych na turnaji v Monte Carlu.

Po vleklém zranění se nedávno na kurty vrátil Radek Štěpánek, nyní už je zřejmé, že pomůže i Berdych. Tým by tedy přesně po roce mohl nastoupit v sestavě, v níž došel ke dvěma titulům.

Šance na udržení by pak byla velmi nadějná. 

Autor: