Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Piknik 2015: Nikdo se rozhodně nenudil

Petr Slováček
Diskuze (29)
Druhý ročník setkání majitelů vozů Dacia v České republice přilákal přes šest tisíc návštěvníků. Nadšeni byli všichni!

Co by daly konkurenční automobilky za tak loajální zákazníky. Mluvili jsme na Dacia Pikniku s desítkami příchozích a všichni si svá auta na výsost chválili. Mnozí s nimi během deseti let najeli přes čtvrt milionu kilometrů a bez jediné závady. Někteří mají již své druhé, třetí Dacie a zase se poohlížejí po novější nástupnici do garáže.

Není divu, že bez váhání využili nabídky zúčastnit se zdarma s celou rodinou velkého svátku značky – Dacia Piknik 2015. Konal se první červnovou sobotu v Šiklově mlýně nedaleko Nového Města na Moravě a mnozí sem dorazili z domovů vzdálených stovky kilometrů. Tady na ně čekal piknikový balíček, westernové městečko a především skvělá zábava po celý den. Na pódiu se střídali YoYo Band, Petra Janů, Dalibor Janda nebo František Nedvěd, mladším večer zahrála diskotéka.

Padaly rekordy!

Nejvíce aut Dacia na jednom místě: 1327 aut

Nejvíce majitelů Dacií a jejich členů rodin: 6209 osob

Největší živé logo Dacia: 1182 osob

Pro srovnání byla připravena kompletní modelová řada nových Dacií a ti odvážní vyzkoušeli na vlastní kůži jízdu v terénu. Ve více než třicetistupňovém vedru na polygonu kroužilo devět Dacií Duster, které bez jediné závady strpěly občasné škrtnutí podvozkem o terénní muldy.

Děti si zase nejvíc oblíbily zvířátka ve westernové minizoo. Zaujala je také pistolnická show, práskání bičem a házení nožem kolem dobrovolníků.

V obležení byl rovněž stánek partnerského Světa motorů. Redaktoři sem přivezli šest výfuků, které před zraky diváků rozřezali a hodnotili jejich kvalitu ve srovnání s originálním dílem. Řada přihlížejících tak na vlastní oči pochopila, že ani u Dacie na nekvalitní druhovýrobě nic neušetří.

Příští ročník Dacia Piknik 2016 bude určitě ještě větší. Vždyť Dacia je se svými třemi miliony vozů od roku 2004 nejrychleji rostoucí značkou v Evropě. V Česku se jenom za posledních deset let prodalo 41.000 exemplářů. A Dacia Duster se drží po poslední dva roky na první příčce mezi importovanými SUV. To hovoří za vše!

Za rok jich tedy na Dacia Pikniku uvidíme zase více…

Více se dočtete ve Světě motorů 25/2015, který vychází v pondělí 15. června

Foto: David Frouz a archiv, Video: David Frouz

Petr Slováček
Diskuze (29)
12. 6. 2015 06:59
Re: DACIA
Koukám, že někomu stačí k uspokojení opravdu málo. A tím vůbec nemyslím lidi ze srazu.
12. 6. 2015 06:54
Re: KolikDacie dala kuci?
Spíš to vypadá, že ty nemůžeš strávit, že se líp prodává i taková škodovka ;-)
12. 6. 2015 06:52
Re: Jen jedny prestižky???
To je takové to plácání, že daciu bere člověk, který ví, co chce. Ten, co koupí 5letou Octavii, neví co chce? Nebo ten, co koupí nové Mondeo, neví co chce? Ví to úplně stejně (možná i líp), akorát chce něco jiné.
11. 6. 2015 15:04
Re: DACIA
Věř mi - chudí kupují pouze olítané plečky aby se na nich následně ještě zahojil stát na ekovýpalném... Dacia sice je levná, ale ne tak jako olítaná, luxusně se tvářící plečka z reichu zaručeně po důchodci se zaručeně nestočenými 120 tkm na tachu... >:D
Dacie kupují spíš bohatší, kteří si zároveň nemusí léčit komplexy "značkovým" autem a prostě uvažují prakticky. Raději jezdí než spravují v garáži totálně olítanou, zvenku dobře vypadající vraždu. Nebo potom živnostníci, kteří neřeší značku ale provozní náklady.
11. 6. 2015 14:55
Re: KolikDacie dala kuci?
To skrytě doufám :-) Tady u nás stojí jeden z prvních Loganů ze kterého doslova teče rez...