Čínští hackeři prý mají i údaje o amerických agentech

Digitální loupež

Čínští hackeři prý mají i údaje o amerických agentechNOVÉ 1
Svět
Echo24
Sdílet:

Hackeři napojení na Čínu zřejmě získali přístup i k citlivým informacím osob ze zpravodajských a vojenských služeb USA, které tyto osoby poskytly kvůli bezpečnostní prověrce. To by mohlo případně vystavit tyto osoby vydírání, upozornila agentura AP s odvoláním na informace od několika amerických úředníků.

Podle AP údaje o téměř všech z milionů držitelů bezpečnostní prověrky v USA, včetně osob z Ústřední zpravodajské služby (CIA), Národní agentury pro bezpečnost (NSA) a speciálního vojenského personálu, byly možná vystaveny útoku hackerů na vládní personální úřad (OPM). Od října 2014 bylo vyšetřováno kvůli bezpečnostní prověrce 2,9 milionu osob.

Podle AP personální úřad oficiálně neupozornil osoby ze zpravodajských a vojenských služeb, jejichž údaje z bezpečnostních prověrek mohly být napadeny. Zprávy o druhém útoky hackerů však začaly kolovat jak v Pentagonu, tak v CIA. Do žádosti o bezpečnostní prověrku musí žadatelé vyplnit velmi osobní údaje, včetně duševních nemocí, užívání drog a alkoholu, zda byli v minulosti zatčeni či zbankrotovali, ale také seznam kontaktů a příbuzných. To by mohlo vystavit nátlaku příbuzné amerických zaměstnanců zpravodajských služeb žijící v zahraničí.

Podle úředníku napadení databáze bezpečnostních prověrek bylo oddělené od napadení v minulém týdnu, kdy se hackeři zmocnili osobních údajů milionů lidí z amerických úřadů. 

Čtěte také: USA: Čína nám ukradla data 4 milionů lidí

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články