Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka BMW v květnu dosáhla rekordního prodeje

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Automobilce BMW se prodejně daří. Růst v Číně by ale mohl být lepší.

Německá automobilka BMW v květnu meziročně zvýšila prodej o téměř šest procent na 188.287 vozů. To představuje nejlepší květnový výsledek v historii podniku. Největším výrobce luxusních vozů na světě řekl, že v období od ledna do května prodej meziročně stoupl téměř o osm procent na rekordních 890.937 vozů.

Šéf prodeje a marketingu BMW Ian Robertson upozornil, že automobilce se daří zvyšovat odbyt ve všech regionech. V Evropě prodej v prvních pěti měsících roku stoupl o více než devět procent na 392.182 vozů. Na americkém kontinentu se prodej zvýšil o desetinu, zatímco v Číně stoupl pouze o tři procenta.

Čína v roce 2009 díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. V poslední době má ale na čínskou poptávku negativní vliv zpomalování růstu tamní ekonomiky.

Společnost BMW se stala jedničkou světového trhu s luxusními automobily v roce 2005, kdy na tomto postu vystřídala německého konkurenta Mercedes-Benz. Toho pak v roce 2011 předstihla značka Audi z koncernu Volkswagen. Mercedes i Audi chtějí ještě během tohoto desetiletí BMW o vedoucí pozici na trhu připravit.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
21. 6. 2015 14:15
Re: BMW uz nie je co byvalo... Je lepsie :)
Jsi blázen. Dřív bylo bmw při pohledu na nápravu lehké rozeznat od mainstreamu (Peugeot, Opel atd.) dnes ne.
Co se týče ostatních částí.
www.youtube.com/watch?v=eiCjvoQKVSs
15. 6. 2015 06:04
BMW uz nie je co byvalo... Je lepsie :)
tie predaje su jasny dokaz toho, ake zle auta BMW v poslednej dobe vyraba :-) (ako sa tu docitavam pri kazdom teste BMW...)
O to viac sa tesim na moju novucicku F31, ktora je prave na vlaku v Rakusku :-)
Avatar - Hammunasakra
13. 6. 2015 18:49
Re: Super !
Jj prémie začíná docela drtit mainstream [odkaz]
Avatar - Hammunasakra
13. 6. 2015 18:45
Re: Super !
Jak u koho [odkaz]
Avatar - fOE
13. 6. 2015 18:44
Re: Super !
To bude mit s kurzem eura pramalo spolecne. BMW ma tovarny pro mimoevropske trhy ve spouste mimoevropskych statu, treba prave USA. Narust prodeje bych tak nizsimu kurzu (a tim nizsi cene vozu BMW v zahranici) spis nepricital, ona to ve vetsine pripadu platit nemusi (narozdil od toho Porsche ktere zminujes a dela vetsinu aut v DE, nemyslim si ale ze by se Porsche muselo nejak cenove podbizet, naopak bych se nedivil kdyby aktualni stav jen vyuzili k vyssimu zisku spis nez k snizeni ceny a tim podpore prodeje).
USA i evrope se spis obecne zacina zase trochu darit, s tim roste BMW (a s nim rostou i MB a Audi).