Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Volkswagen Golf GTI přijde v roce 2019 ve třech výkonnostních verzích

Ondřej Chamilla
Diskuze (39)
Ještě zde nemáme ani facelift sedmé generace Volkswagenu Golf a již se hovoří o detailech generace osmé, včetně sportovní varianty GTI, která má přijít ve třech různých výkonových variantách.

Jeden z nejpopulárnějších automobilů Evropy, Volkswagen Golf, projde příští rok faceliftem. Ten ale nevydrží na trhu zrovna dlouho, podle našich informací již o dva roky později přijde nová, v pořadí již osmá generace tohoto bestselleru. Díky německému magazínu Auto Bild však již máme zprávy také o sportovní variantě GTI, která se představí v roce 2019.

Nejzajímavější informací je ta, že příští Golf GTI by měl přijít hned ve třech variantách. Rovněž dnes je verzí více, v budoucnu ale máme čekat výrazně lepší výkony.

Základní varianta GTI Classic přijede s výkonem 195 kW (265 koní), nad ní však bude stát stejně jako doposud verze Performance. Ta ale nezíská pouze deset koní navíc jako nyní, nýbrž nabídne 220 kW, tedy 300 koní, podobně jako současná vrcholná varianta Golf R. Očekávat můžeme přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec jako doposud.

To ale není vše, vrcholem s pohonem předních kol má být Golf GTI Club Sport, který se může pyšnit 240 kW (326 k). Auto Bild pak hovoří ještě o jedné variantě, pravděpodobném nástupci modelu R, která dostane 294 kW (400 koní) a pohon všech kol.

Zdá se tedy, že se máme na co těšit. Poslední slovo však neříká ani současná sedmá generace Golfu, která dostane po vzoru konceptů varianty GTI Clubsport (195 kW + 10% overboost) a Golf R 400 s výkonem přes 400 koní.

Ondřej Chamilla
Diskuze (39)
Avatar - white label
28. 7. 2015 18:57
Re: Hlavně až už nemá el. P brzdu!
Když si tu vzpomínal tu bílou barvu na G7 GTI, tak ta mu sluší nesrovnatelně víc, než G6 GTI, kterému naopak nesedí. Takže pokud by byl ten designový souboj v bílé, byl by G6 GTI celkově jasný outsider.
Avatar - white label
28. 7. 2015 18:54
Re: Hlavně až už nemá el. P brzdu!
Stejně jako TVOJE žena, děti.... a případně vaše další domácí zvířata... >:D ;-)
Avatar - white label
28. 7. 2015 18:50
Re: Hlavně až už nemá el. P brzdu!
GT5 GTI už dnes (proti 6 a 7) vypadá trochu jako z jiného světa. Je to taková kulatá "tlustá Berta", ale své kouzlo má přesto i dnes, teda pokud není pětidveřová, pět dveří "sluší" G5 GTI nejméně z posledních tří generací, tím spíš v bílé barvě.
28. 7. 2015 18:03
Re: Facelift Golfu?
Přitom faceliftem prošla A4, A5, A6, A7 i A8. Stejně tak Q3, Q5 a Q7. I R8. Změny běžně nejsou možná radikální, ale faceliftuje pravidelně i prémie a dotýká se to i vzhledu. Jak píšeš, technika se obměňuje průběžně a typicky není nutné čekat na facelift.
Avatar - iudex
28. 7. 2015 15:53
Re: Facelift Golfu?
OK, majú f/l, ale nie je to pravidlom ako u mainstreamu, kde pri 6-7 ročnom životnom cykle príde v polovici cyklu výrazný facelift. Prémia naopak inovuje priebežne a väčšinou ide o techniku, skôr než vizáž. Ja to skôr vnímam tak, že k výraznému f/l pristupujú práve vtedy, ak model nie je moc vydarený (spomínaná 1er) alebo už zaostáva za odlišným dizajnom ostatných modelov (E-Klasse), naopak ak sa predáva, na vizáži nič výrazné nemenia.