Sobotka má jako první premiér náměstkyni

Žena s velkým vlivem

Sobotka má jako první premiér náměstkyniAKTUALIZOVÁNO 1
Domov
Echo24
Sdílet:

Šéfka sekretariátu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) Běla Hejná se stala náměstkyní pro řízení Sekce kabinetu předsedy vlády. Novou funkci přidala k té současné. Informuje o tom týdeník Euro. Sobotka je tak prvním premiérem, který má svoji náměstkyni.

Nové postavení šéfky sekretariátu podle Eura souvisí s nedávno přijatým služebním zákonem. „Funkce apolitické náměstkyně zajišťuje Hejné velmi slušnou ochranu a pěkný plat,“ uvedl týdeník.

Podle Eura Hejnou někteří politici z ČSSD označují za hlavní personalistku strany, která má velký vliv na obsazování postů ve státní správě.

Hejná je vystudovaná psycholožka a v letech 1997 až 2002 pracovala jako náměstkyně ministra práce a sociálních věcí, tedy převážně za ministrování Vladimíra Špidly. Byla také poradkyní ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana.

Hejná se orientuje na lidskoprávní problematiku, byla členkou Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Působí v projektu Konto bariéry z dílny Nadace Charty 77.

Pondělní prohlášení Úřadu vlády
Úřad vlády ČR dementuje nepřesné a zavádějící informace, které se objevily v některých médiích ve věci funkce paní Běly Hejné na Úřadu vlády ČR. Není pravda, že by Běla Hejná získala novou funkci na Úřadu vlády ČR. V tomto případě se jedná pouze o změnu názvu pozice, kterou Běla Hejná v rámci Úřadu vlády ČR zastává. Změna názvu z ředitelky Sekce Kabinetu předsedy vlády na náměstkyni pro řízení Sekce kabinetu předsedy vlády vyplývá ze schválené Organizace a systemizace Úřadu vlády ČR jako služebního úřadu. Jedná se o formální změnu, která nijak nemění kompetence, jež měla náměstkyně Běla Hejná od začátku svého působení na Úřadu vlády ČR ve funkci ředitelky Kabinetu předsedy vlády. Její funkce se nadále řídí Zákoníkem práce.
Sdílet:

Hlavní zprávy

Týdeník Echo

Koupit
×

Podobné články