Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Mégane oficiálně: Nižší, širší a rovnou jako GT

Ondřej Chamilla
Diskuze (130)
Po úniku fotografií přicházejí oficiální informace o novém Renaultu Mégane čtvrté generace. Vůz je širší a nižší, takže na silnici má působit jistějším a sportovnějším dojmem.

Za dvacet let Renault prodal přes 6,5 milionů vozů Renault Mégane a nyní přichází nová, v pořadí již čtvrtá generace oblíbeného modelu. Automobilka si zakládá na dynamickém vzhledu vozu s výrazným světelným podpisem. Rovnou se pak ukazuje také ostřejší varianta GT, na které pracovala divize Renault Sport z Dieppe.

Novinkou je jistější postoj vozu, protože automobil je o 25 mm blíže k zemi a zároveň má výrazně větší rozchod kol. Vepředu jsou kola od sebe dále o 47 mm, vzadu pak o 39 mm ve srovnání s předchůdcem, zatímco se prodloužil také rozvor, a to o 28 mm.

Varianta GT pak přijede s přepracovanými nárazníky pro vyjádření sportovního ducha, přičemž můžeme čekat hlavně větší nádechy vzduchu. Vzadu pak nechybí difuzor s výraznými koncovkami výfuků. Vše je údajně inspirováno monoposty Formule 1. Modrá barva Iron blue je pak kombinována s doplňky v odstínu Dark metal. Sportovnější GT jezdí na osmnáctipalcových kolech speciálně vyvinutých pro model od Renault Sportu a pravděpodobně dostane řízení všech čtyř kol 4Control.

Jak jsme psali již v předchozím článku, vůz jezdí na platformě CMF-CD, podobně jako Nissan Pulsar, a měl by mít přeplňované zážehové a vznětové motory o objemu 1,2 až 1,6 litru, přičemž vrcholné RS se může těšit na osmnáctistovku. Více informací se dozvíme až příští týden, kdy se vůz odhalí v rámci frankfurtského autosalonu oficiálně.

Ondřej Chamilla
Diskuze (130)
8. 9. 2015 15:43
krása
auto je nadherne vyvazene a vyzera skvele.Acker je vazne genius.A este by ma zaujimalo,co tu riesite motory,vsak ma prist 1,8Tce s 300konmi-to vam nestaci?auto bude bez pochyb na spicke v danej triede.za mna jednoznacne
:yes:
8. 9. 2015 13:14
Re: Spokojný
Ale no tak - prece dobre vis, ze to znamena jedine: Zabedneni anglani proste ten fantasticky design nepochopili.

>:D
Avatar - Czerwik
8. 9. 2015 12:59
heh
Sa mi páči ako vždy pri porovnávacej fotke auta s novým modelom vyzerá ten starší ako z minulého storočia... teda väčšinou >:D
Avatar - Auto CZ
8. 9. 2015 11:00
Re: bublina, kolotočarske auto
vývoj ide rýchlo kupredu, áno. Preto rendlík už konečne musí prísť hromadne s niečim novým, lebo zaspali v 90 rokoch. A najhoršie, že nemajú žiadnu inšpiráciu, žiaden štýl, tak len lepia a kopírujú, už sú horší ako kopírejci >:D
8. 9. 2015 10:48
Re: zozadu...
Cimrman: "No jakmile jsem udělal třídu smíšenou - z chlapců i dívek, přestaly se tyto geometrické obrazce objevovat. A víte, co mi řekli chlapci na otázku, proč je již nekreslí? Protože zjistili, že to tak ve skutečnosti nevypadá!". ;-)