Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce už žádné menší auto vyrábět nebude

Michal Fokt
Diskuze (1)
Kupé Wraith bude prý i do budoucna nejmenším vozem, jaký aristokratická britská automobilka bude vyrábět. Ale pamatujete si to s tím SUV, že?

Prestižní automobilky v posledních letech vědomě hazardují se svou pověstí a pouštějí se do segmentů, kde byla ještě před deseti-dvaceti lety jejich přítomnost nepředstavitelná. Jen málokdo z věhlasných výrobců odolal vábení vyšších prodejních čísel a zisků.

To je ovšem vývoj, vůči němuž je prý automobilka Rolls-Royce rezistentní. Šéfdesignér značky Giles Taylor v rozhovoru pro web caradvice ujistil, že v portfoliu není místo pro menší model, než je kupé Wraith a od něj odvozený kabriolet Dawn. Podle jeho slov značka jednoduše nepotřebuje zvyšovat prodeje. Hmmm, to zní jako plán, co říkáte?

To bychom ale nesměli vědět, že podobná prohlášení stojí na hliněných nohách. Ještě na jaře 2013 se šéf Rolls-Royceu dušoval, že v nabídce značky není místo na žádné SUV a hle - na crossoveru se už pracuje, vyvíjí se pod kódovým označením Cullinan.

Na jeho adresu Taylor sdělil, že bude hotov v roce 2018 a s roční produkcí zhruba 1000 vozů ročně a cenovku někde na sever od hrancie 300.000 euro automobilce zajistí "velmi, velmi výrazný zisk". Tak uvidíme, jestli RR dostojí alespoň tomuto (druhému) slibu...

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Egi
24. 9. 2015 11:59
Co to je sakra za větu?
Ještě na jaře 2013 se šéf Rolls-Royceu dušoval, že v nabídce značky není místo na žádné SUV a hle - na crossoveru se už pracuje.....SUV není to samé, jako Crossover. A i v Rolls-Roycu potvrzují, že o SUV se nejedná.