Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayman GT4 Clubsport míří do Los Angeles

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Porsche potvrzuje uvedení další verze modelu Cayman. Tentokrát se bude jednat o čistokrevný závodní stroj.

Autosalon v Ženevě se letos v březnu stal místem světové premiéry Porsche Cayman GT4 a 18. listopadu se na autosalonu v Los Angeles představí novinka, která z tohoto modelu přímo vychází.

Touto novinkou se stane Porsche Cayman GT4 Clubsport, které má být podle oficiálních materiálů automobilky ideálním náčiním pro začínající závodníky. V pořadí pátý zástupce modelové řady Cayman tak nebude ještě ostřejší verzí GT4 pro běžný provoz, ale jejím derivátem určeným čistě na závodní okruhy.

Porsche Motorsport uvádí, že Cayman GT4 Clubsport od výchozího modelu převezme jeho pohonnou jednotku, kterou je atmosférický plochý šestiválec o objemu 3,8 litru s výkonem 283 kW (385 k).

Namísto manuální šestistupňové převodovky bude ovšem použita prozatím blíže nespecifikovaná dvouspojková převodovka s řazením pádly pod volantem a mechanický samosvorný diferenciál. Brzdový systém má na všech kolech disponovat ocelovými kotouči o průměrů 380 mm.

Porsche Cayman GT4 Clubsport bude s ohledem na účel svého využití dodáváno s ochrannou klecí instalovanou v interiéru, závodním sedadlem řidiče a šestibodovými bezpečnostními pásy. Hmotnost vozu má být 1300 kg, což je o 40 kg méně než u výchozího GT4.

Pro rok 2016 má být toto nové závodní Porsche homologováno pro série jako je Pirelli World Challenge, Continental Tire Sports Car Challenge, Pirelli GT3 Cup Trophy USA, Ultra 94 GT3 Cup Challenge Canada a pro klubové závody pořádané Porsche Club of America, jakož i dalšími kluby značky Porsche po celém světě.

Podrobné informace i první oficiální snímky budou k dispozici od 18. listopadu letošního roku a zájemci o Cayman GT4 Clubsport si jej budou moci objednat u Porsche Motorsport Weissach nebo Porsche Motorsport North America.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)