Sám o sobě tvrdí, že je celoživotní mezek a kvůli tvrdohlavosti málem zaplatil daň nejvyšší.

Žil naplno – kořalka, drogy, vyzkoušel všechno. Přál si umřít mladý, jako rockeři Jim Morrison (†27) či Curt Cobain (†27).

„Pořád mě bolelo břicho, jdu k doktorovi a on říká: Nesmíte pít. Chlastal jsem dál,“ vrací se k roku 2009, kdy mu na zánět choulostivého orgánu přišli. Čtyři roky pokoušel osud. Až se složil.

„Když přišel malér se slinivkou a já jsem tenkrát umíral v nemocnici, tak už mi to umírání přišlo zbytečný... Bylo mi devětatřicet, tu partu jsem už věkově minul,“ směje se dnes sympaťák přezdívaný Tácek.

Tehdy zhubl 15 kilo, ale hlavně prozřel. „Užitečná lekce. Musel jsem asi dostat pořádnou ránu, abych se trochu otočil a aby mi některé věci došly.“

Překopal celý svůj život a sám cítí, že je mu líp. „Nemůžu už chlastat do sedmi do rána. Nemůžu totiž chlastat vůbec! Takže mě teď slinivka hlídá. Dopadl jsem vlastně ale dobře, protože mě to mohlo omezit mnohem víc,“ řekl Taclík v rozhovoru pro Magazín Dnes s tím, že malé pivo si občas neodpustí. Jeho lékař to ale neslyší příliš rád...

Fotogalerie
7 fotografií