Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Mégane RS nové generace: Pravé snímky, nebo výtvor grafika?

Jan Mička
Diskuze (17)
Nový Renault Mégane RS se začíná odhalovat. Má pět dveří a je ostřeji než kdy dříve.

Nová generace Renaultu Mégane se představila na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem a nechybělo mnoho k tomu, abychom vám přinesli první jízdní dojmy. Už od začátku se hovořilo o ostré verzi RS, jejíž současné vydání patří k nejlepším ostrým hatchbackům na našem trhu. Neoficiální snímky napovídají podobu novinky, přičemž se rozhodně máme nač těšit. Můžeme je však považovat za pravé?

Renault snímky nového Méganu RS ještě oficiálně nezveřejnil, tajemné obrázky uniklé na internet nám ale dávají poměrně jasnou představu o tvarech karoserie. O pětidveřové koncepci se hovořilo již dříve a soudě podle počtu bočních klik se předpoklad naplnil, vedle agresivní přídě podobné současnému 275 Trophy ale šokuje především záď. Středem vedené koncovky výfuku jasně odkazují na předminulé vydání uvedené v roce 2004 a stydět by se za ně nemusel ani očesaný okruhový speciál.

Snímek interiéru zatím není k dispozici a spokojit se musíme pouze s detailem typického klíče na středové konzole. Koncepce by se od předchůdců lišit neměla, proto očekávejme skvělá přední sedadla s výrazným bočním vedením, tříramenný volant bez zbytečných tlačítek a rozšířené funkce infotainmentu R-Link 2. Ten vám změří například podélné a příčné přetížení, točivý moment na kolech a chybět nebudou ani stopky pro měření času na okruhu.

Bližší informace o motoru prozatím nemáme, možnosti jsou ale vlastně jenom dvě. Buď může Renault použít přepracovaný dvoulitrový turbomotor ze stávající generace, nebo sáhne po šestnáctistovce známé ze standardní verze Méganu, Clia RS, Espacu a Talismanu. Výkon by se měl pohybovat okolo 300 koní (221 kW), což u šestnáctistovky v dnešní době není problém. Mégane RS však v současnosti není pro Renault prioritou. Nejprve si pořádně osaháme standardní provedení a pověstné mechanické kladivo dorazí až v roce 2017.

Jan Mička
Diskuze (17)
Avatar - moreczech
13. 12. 2015 11:18
Re: Znak
si zabil :-) :yes:
12. 12. 2015 13:56
Dostupnost...
..jako na muj vkus trva strasne dlouho nekterym automobilkam, viz.Renault nebo Fiat uvedeni auta na trh. Nkede jej ukazou ap ak se rok ceka, nez jej zacnou oficialneprodvat, to je o nicem.
12. 12. 2015 12:27
Znak
Tam davaj znaky z Magnuma ne? >:D
12. 12. 2015 11:25
Re: Hlavně, ať je u nového R.S. k dispozici manuální převodo
ovca si to nekupi ;-) ale inak mas pravdu normalny jazdia v obycajnych meganoch,astrach,ceedoch... a potom su tu nenormalny cast 2 a taky maju naftu vo fabii a v podobnych kybloch ;-
Avatar - grifith
12. 12. 2015 11:19
Re: Hlavně, ať je u nového R.S. k dispozici manuální převodo
Takže nejsi normální? >:-[] S tím by se dalo souhlasit...