Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus: Mladý evropský autobusový dopravce v České republice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost FlixBus je provozovatelem služeb v autobusové dopravě, který svou sítí linek denně spojuje velká a středně velká města po celé Evropě.

Společnost FlixBus GmbH byla založena v roce 2011 v Mnichově trojicí mladých podnikatelů s cílem nabídnout pohodlnou dopravu za dobrou cenu. V současnosti tato společnost provozuje kanceláře v Mnichově, Berlíně, Miláně i Paříží a má řadu autobusových partnerů v Rakousku, Německu, Švýcarsku nebo v Nizozemí.

V případě České republiky zahájily zelené autobusy FlixBus provoz na denních linkách z Prahy a Plzně dále do Německa v loňském roce. Aktuálně uvádí tato společnost linky, které vyrážejí až 18-krát denně z Prahy a Plzně do 385 destinací v patnácti evropských zemích.

Nabídku FlixBus nedávno rozšířili mezinárodní noční linky ve směru Nizozemí, Švédsko a Francie. Například do Amsterdamu míří zelené autobusy z Prahy čtyřikrát denně, zatímco do Paříže je to dokonce šestkrát denně a do Berlína až patnáctkrát denně.

Větší počet linek z Prahy jako první český FlixBus partner provozuje pražská dopravní společnost Umbrella. V loňském roce byla tato spolupráce zahájena s osmi autobusy a letos v létě se jejich počet zdvojnásobil.

FlixBus letos společně s Umbrella poprvé nabídne linky pro milovníky zimních sportů, které je dopraví z evropských metropolí do Alp. Od 17. prosince budou dostupné spoje s jedním přestupem do nejatraktivnějších lyžařských oblastí Rakouska. V ceně jízdenky pak mají být vždy dvě velká zavazadla a jedno lyžařské (lyže nebo snowboard).

Jízdenky na linky FlixBus si lze pořidit online prostřednictvím českého webu společnosti, za pomoci mobilní aplikace, v partnerských cestovních kancelářích a od října letošního roku i ve FlixBus – Ticket shopu na autobusovém nádraží Florenc. ¨

Rezervace a změny rezervací lze provést jednoduše online nebo přes mobilní aplikaci a to až do 15 minut před odjezdem. Oznámení o případném zpoždění dostanou cestující přes mobilní aplikaci nebo SMS.

Od 21. ledna 2016 odstartuje kooperace mezi dálkovou autobusovým dopravcem FlixBus a vlakovou společností LEO Express. Po Praze a Plzni se tak na mezinárodní síť napojí i další města, jimiž budou Ostrava, Olomouc, Pardubice, Třinec.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)