Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 19°C

KLDR odpálila další rakety: Bojí se Kim americké invaze?

Autor: ČTK - 
21. března 2016
08:24

Severní Korea dnes odpálila další rakety do vod u východního pobřeží Korejského poloostrova, uvedla jihokorejská tisková agentura Jonhap. Podle jihokorejské armády šlo o několik střel krátkého doletu, které uletěly asi 200 kilometrů a dopadly do moře, napsala agentura Reuters.

Jihokorejská armáda se snaží určit, o jaký typ střel se přesně jednalo, napsala agentura AP.

Dnešní incident následoval poté, co Severní Korea opakovaně odsoudila pokračující jihokorejsko-americké vojenské cvičení, které Pchjongjang pokládá za nácvik invaze.

Už minulý týden KLDR odpálila balistickou raketu středního doletu, která po 800 kilometrech letu dopadla do moře východně od břehu Korejského poloostrova. Rada bezpečnosti OSN poté ostře odsoudila nové testy severokorejských balistických raket a uvedla, že zkoušky představují jasné porušení rezolucí RB OSN.

vase1 ( 21. března 2016 11:05 )

oprava sebezáchovy

vase1 ( 21. března 2016 11:02 )

Kim dráždí hada bosou nohou, asi nemá vyvinutý pud sebezáchovi.

lug70 ( 21. března 2016 09:49 )

USA potřebují za každou cenu nějakou válku na jakémkoliv místě na světě a už se to ani nnesnaží skrývat za smyšlené záminky, notoricky známé z předešlých vpádů do svrchovaných zemí. Nejprve zkoušely poštvat Ukrajinu na Rusko a když to nevyšlo, tak dokonce celou Evropu proti Rusku. Když ani to nevyšlo, tak zkoušely vyprovokovat válku Thajska a Vietnamu proti Číně a opět pohořely. Teď to pro změnu zkoušejí na Korejce aby se mydlil sever s východem a souběžně ještě připravují živnou půdu pro vznik občanských válkek v Evropě skrz řízenou invazi muslimských nájezdníků. Jinak novináři nás krmí 3,14čovinami o KLDR celá léta, protože vědí, že se tam až na výjímky nikdo nedostane aby se si udělal obrázek sám. Vůbec to tam nevypadá tak strašně, jak je nám neustále novináři předkládáno. http://pvpravda.cz/?p=1956 https://www.youtube.com/watch?v=8FwAb9QvVjM

Zobrazit celou diskusi