Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLC Coupé na další upoutávce, tentokrát jako AMG

Jan Mička
Diskuze (0)
Mercedes-Benz už za pár dní oficiálně odhalí úhlavního konkurenta BMW X4. Značka tentokrát poodhaluje tvary modelu GLC Coupé s paketem AMG.

Tradiční autosalon v New Yorku otevírá brány novinářům již příští středu a stane se místem premiéry nového Mercedesu GLC Coupé. No, nového… Nejde o nic jiného než do podoby SUV-kupé přetvořený model GLC, nástupce hranatého GLK. Značka již loni v dubnu oficiálně ukázala designovou studii, ze které bude produkční model vycházet, a minulý týden dokonce vypustila oficiální „špionážní“ video. Dnes poodhaluje zase o něco více.

Pokud jste čekali snímek, na kterém je vyobrazeno produkční auto nebo alespoň jeho detail, patrně vás zklameme. Zatím jde pouze o skicu, na které však vidíme sportovně laděnou verzi s nápisem AMG v místě registrační značky a důvěrně známou plaketou na vodorovné lamele masky chladiče. Dali bychom ruku do ohně za to, že se díváme na verzi AMG GLC 43 Coupé 4Matic. Proč?

Hlavně kvůli tomu, že automobilka minulý týden oficiálně představila tuto variantu v podání standardního GLC, a také protože odpovídají základní charakteristické rysy. Maska chladiče je vyložena prvky připomínajícími diamanty, spodní část nárazníku kopíruje masivní lišta, a otvory pro přísun vzduchu k předním brzdám rozdělují dvě vodorovné lamely.

Vyzbrojeni těmito poznatky už snadno určíme, co se bude nacházet pod kapotou. Stejně jako v případě Mercedesu AMG GLC 43 4Matic jde o třílitrový zážehový šestiválec se dvěma turbodmychadly, který umí vyvinout 270 kW (v novém E 43 má 295 kW). Očekáváme také podobnou dynamiku, tedy zrychlení z 0-100 km/h za méně než 5 sekund, maximální rychlost omezenou na 250 km/h a spotřebu okolo 8,5 l/100 km. Standardně dodávaná devítistupňová automatická převodovka s hydrodynamickým měničem umí sama sázet meziplyny a jako již tradičně umožňuje řazení páčkami pod volantem.

To by byla oficiální skica, nyní však krátce k fotografiím zachyceným na veřejnosti. Publikoval je server vroom.be (příhodný název!) a je na nich Mercedes-Benz GLC Coupé během přepravy kamionem. Jistě, nese na sobě ještě trochu maskovací fólie, nyní už ale není pochyb o tom, že se ve skutečnosti bude jednat „pouze“ o zmenšené GLE Coupé. Což na druhou stranu není vůbec špatně, protože ve skutečnosti vypadá tento drobeček o poznání lépe než na fotkách.

Jan Mička
Diskuze (0)