Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Hilux základem pro pick-up koncernu PSA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Francouzský koncern PSA využije spolupráce s japonskou Toyotou a na základech jejího modelu Hilux představí pick-up vlastních značek.

Francouzský koncern PSA začátkem letošního dubna odhalil svůj plán Push to Pass (Tlak na změnu), navazující na dosavadní plán Back to Race (Zpátky v závodě), jehož součástí je mimo jiné i uvedení pick-upu se zatížením do jedné tuny.

Prakticky současně s touto zprávou se objevily spekulace o tom, s kým jej PSA vyvine. Horkými favority byly automobilky Fiat a Toyota, s nimiž francouzský koncern spolupracuje na vývoji a výrobě několika modelů.

Proti Fiatu ovšem hovoří skutečnost, že dochází k jistému útlumu spolupráce s PSA, což dokazuje například to, že nedošlo ke společnému vývoji nástupců Peugeot Expert, Citroën Jumpy a Fiat Scudo. Dalším důvodem může být i to, že samotný Fiat svůj pick-up Fullback převzal od Mitsubishi.

Naopak pro Toyotu hovoří vedle společné výroby modelů 108, C1 a Aygo v Kolíně i nová generace lehkých užitkových modelů Expert, Jumpy a Proace Van spolu s jejich osobními verzemi a samozřejmě model Hilux, který patří k legendám své kategorie.

Spekulace o spolupráci PSA s Toyotou při vývoji a výrobě pick-upu nyní potvrdil nejmenovaný zdroj přímo z francouzského koncernu. Základem pro pick-up značek PSA se skutečně stane Toyota Hilux, jejíž osmá generace měla premiéru v loňském roce.

Jak moc se pick-upy nabízené pod francouzskými značkami odliší od výchozí Toyoty Hilux nebylo prozatím uvedeno, ale je poměrně pravděpodobné, že dojde pouze na úpravu designu předních partií a lehké změny v nastavení podvozku, i když není vyloučeno ani použití vlastních pohonných jednotek koncernu PSA.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
2. 5. 2016 19:53
Krok správným směrem
Hilux je ikona mezi pick-upy :yes:

Tak mě napadá, že by PSA s Toyotou pomalu připravovali užší spojení? Hmmmmm >:D