Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Třinec udolal Kometu a vrací se do čela. Sparta deklasovala Boleslav 9:0

  16:56aktualizováno  22:30
Hokejová extraliga má po 10. kole staronového vládce. Na první místo se vrací Třinec, který ve šlágru kola porazil dosud vedoucí Kometu 4:3 po prodloužení. Z kopce to jde s Plzní, která prohrála čtvrté z posledních pěti utkání - tentokrát doma s Litvínovem 3:4.
Vladimír Růžička mladší slaví s fanoušky Chomutova gól.

Vladimír Růžička mladší slaví s fanoušky Chomutova gól. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Sérii tří porážek naopak zastavil Chomutov, jenž celkem přesvědčivě zdolal Zlín 6:3. Zadařilo se Liberci, jenž ukončil stejně nepříznivou šňůru a udolal Vítkovice 3:1. Hradec v Olomouci sice třikrát prohrával, ale nakonec slaví vítězství 4:3 po prodloužení.

Sparta se posunula čtvrté místo před Mladou Boleslav, kterou deklasovala 9:0. Poslední duel kola mezi Pardubicemi a Karlovými Vary (5:3) se hrál už v úterý. Jedenácté kolo extraligy je na programu v neděli.

Třinec - Kometa 4:3P

Utkání jsme sledovali v podrobné reportáži

Kometa se dostala do vedení v závěru první třetiny, kdy Němec nahazoval puk od modré a ten skončil až v síti. Domácí Roth však po 16 vteřinách druhé části vyrovnal v přesilovce ranou z pravého kruhu přesně k tyči. A přetahovaná pokračovala: Erat dostal Brno znovu do vedení, Hrňa v další početní výhodě vyrovnal po pěkné kombinaci a Marosz dokonce Třinec dostal poprvé do vedení v polovině utkání, když tečoval Růžičkovo nahození od mantinelu. Duel nakonec dospěl do prodloužení, jelikož ve třetí části vyrovnal Němec, byť byl tísněný mezi dvěma protihráči. Rozhodl Petružálek, který v čase 64:12 dával do prázdné branky po krásné kombinaci.

René Mucha (Třinec): „Nastoupili jsme dnes trochu s respektem. Hosté byli v první třetině aktivnější. Nám vyšel vstup do druhé třetiny. Dali jsme rychlý gól na 1:1 a od druhé třetiny byl k vidění parádní hokej se vším, co má být. Pro nás se šťastným koncem v prodloužení.“

Martin Pešout (Kometa): „Viděli jsme nadprůměrný, ne-li vynikající zápas. Obě mužstva potvrdila, proč jsou tam, kde jsou. Udělali jsme v prodloužení chybičku, kterou domácí využili. Zatímco my jsme tam měli tři, možná čtyři šance, které jsme nedali. Musím ale mužstvo pochválit. Za stavu 2:3 jsme domácí dokázali přitlačit a získat aspoň bod. Jsme rádi, že tu sérii bez prohry v normálním čase natahujeme dále.“

Branky a nahrávky: 21. Roth (Dravecký), 28. Hrňa (Kreps, Marosz), 31. Marosz (M. Růžička), 65. J. Petružálek (Linhart, Marosz) - 17. V. Němec, 25. Erat (Nečas), 52. V. Němec (Štencel, M. Erat). Rozhodčí: Pražák, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení 2:4. Využití: 2:0. Třetiny: 0:1, 3:1, 0:1.. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Jank, Linhart, Roth, Nosek, Galvas, M. Doudera - Dravecký, Kreps, Rákos - M. Růžička, Kane, J. Petružálek - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Marosz, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Kometa: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa - H. Zohorna, J. Hruška, Vincour. Trenér: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.

Plzeň - Litvínov 3:4

Utkání jsme sledovali v podrobné reportáži

V Plzni se hrál vyrovnaný zápas. Nejprve dostal do vedení domácí Kratěna po chybě litvínovské obrany. Vzápětí vyrovnal Trávníček, když se dva domácí borci srazili na modré. Pak stadion rozjásal Vondráček dorážkou Koreisovy střely. Jenže hostům se povedl obrat v polovině duelu: Jurčík skóroval z „nególové“ pozice ještě za brankovou čárou a Reichel následně dorazil puk do sítě po sólu Hořavy. Plzeň ve třetí části sice využila přesilovku, jenže Litvínov po třech velkých šancích skóroval. Byl to Černý, jenž oklamal brankáře Machovského a zasunul kotouč do prázdné.

Michal Straka (Plzeň): „První třetina od nás byla strašná a byli jsme po ní rádi za stav 1:1. Byl to od nás chaos bez pohybu. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a dokonce stav i otočili. Bohužel jsme po dvou laciných gólech o vedení rychle přišli. Gól zpoza branky a další po špatném střídání se nám opakují. Ve třetí třetině jsme hru stáhli na tři lajny a k vyrovnání nám pomohla využitá přesilovka. Pak naši dva nejzkušenější hráči nesmyslně střídali, padl z toho rozhodující gól a jsme zase bez bodu. Kluci zápas až na tu hroznou první třetinu odmakali, ale sráží nás strašné chyby. Cítím na sobě veliký tlak, ale musím se s ním vyrovnat. Snažíme se tým co nejlépe připravit na každý zápas, chceme se z té situace vyhrabat.“

Darek Stránský (Litvínov): „Do utkání jsme díky dobrému pohybu vstoupili dobře. Sice jsme inkasovali první, ale rychlým vyrovnávacím gólem jsme se dostali do hry. Ve druhé třetině jsme pak pomocí dvou slepených gólů dostali zápas na naší stranu. Ve třetí třetině se na nás podepsal plzeňský gól na 3:3 a soupeř měl snad sedm minut tlak. Poté ale zápas rozhodla jedna naše povedená akce a už jsme své vedení ubránili.“

Branky a nahrávky: 16. Kratěna (D. Kubalík, Slovák), 25. Vondráček, 46. Čerešňák (Kratěna, Johnson) - 16. Trávníček (M. Hořava, K. Reichel), 32. Jurčík (Gerhát, Válek), 33. K. Reichel (M. Hořava), 54. J. Černý (R. Hanzl, M. Hanzl). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Třetiny: 1:1, 1:2, 1:1. Diváci: 4076.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Slovák, Kvasnička, Holý, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Yellow Horn, Lev, Johnson - Vondráček, Koreis, T. Svoboda - Švarc, Hrnka, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Chomutov - Zlín 6:3

Utkání jsme sledovali v podrobné reportáži

Domácí zaskočil hned v úvodu Říčka, ale Chomutov díky Kampfovi s Růžičkou skóre otočil. Holík sice v čase 17:34 vyrovnal, ale Poletín půl minuty před první sirénou dostal Piráty znovu do vedení. To potvrdil po změně stran Kaše využitou přesilovkou. Když dával v polovině utkání na 5:2 Huml, jenž naskočil na led z trestné a hned využil své sólo, bylo rozhodnuto. Byť na začátku třetí části využil trestné střílení zlínský Šťastný. Klid totiž dodal domácím Růžička, jenž se v utkání blýskl bilancí 2+2.

Jan Šťastný (Chomutov): „Byli jsme kvůli třem prohrám trochu v útlumu a připravovali se na houževnatého soupeře, který měl v nohách výhru nad Třincem. Chtěli jsme dát první branku, což se nám nepovedlo. A trošku jsme se lekli. Potom ale kluci plnili přesně, co jsme si řekli ráno na poradě. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Proti Zlínu jsme předvedli všechno, co nám chybělo s Olomoucí: bojovnost, týmový duch, bruslení, pohyb. Za to bych chtěl kluky pochválit.“

Rostislav Vlach (Zlín): „Já to zhodnotím krátce - dneska jsme předvedli špatný výkon a domácí zaslouženě vyhráli.“

Branky a nahrávky: 4. Kämpf (V. Růžička ml., Valach), 8. V. Růžička ml. (Kaše, Tomica), 20. Poletín (Skokan, Valach), 24. Kaše (V. Růžička ml., Rutta), 30. Huml, 54. V. Růžička ml. (Kämpf, Kaše) - 3. Říčka (Bukarts, Kotvan), 18. P. Holík (Kotvan), 45. D. Šťastný z trest. střílení. Rozhodčí: Wehrli (Švýc.), Hribik - D. Jelínek, Suchánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:1. Třetiny: 3:2, 2:0, 1:1. Diváci: 4366.

Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Buchtela, Chalupa - Račuk, Huml, Vondrka - Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Šťovíček, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Zlín: Štůrala (21. Kašík) - Matějíček, Kotvan, Marušák, Blaťák, Bořuta, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - Chytil, Podešva, Kubiš - D. Šťastný, D. Hrazdira, J. Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Liberec - Vítkovice 3:1

Utkání jsme sledovali v podrobné reportáži

Liberec se dostal do vedení 11 vteřin před koncem první třetiny, kdy využil přesilovku pět na tři. Hlavním hrdinou byl Ordoš, který projel z půlky hřiště až před branku, kde zakončil parádním blafákem. Po změně stran zvýšil vedení domácích Lakatoš pohotovým švihem z mezikruží. Vítkovický Baranka sice brzy snížil v početní výhodě prudkou ranou od modré, Bílí Tygři však víc nedovolili. V poslední minutě soupeře dorazil Šimek, jenž při power-play mířil do prázdné branky.

Filip Pešán (Liberec): „Věděli jsme, že přijede bojovné a organizované mužstvo, což se potvrdilo. Zápas byl velmi vyrovnaný, pro nás bylo s ohledem na organizovanou hru soupeře hodně nepříjemné útočné pásmo. Hosté měli i několik vyložených šancí. Zápas jsme neodehráli s lehkostí, ale s bojovností. Byť zápas moc krásy nepobral, tak byl bojovný a jsem rád, že jsme v závěru byli šťastnější.“

Jakub Petr (Vítkovice): „Přijeli jsme v kombinované sestavě, byla tam řada extraligových debutantů. Navíc jsme přišli nejdříve o jednoho obránce a hráli jsme dlouho v oslabení. Pak se v polovině zápasu zranil Baranka, takže velký zásah do sestavy. Mužstvo musím pochválit za totální nasazení a obětavost. Samozřejmě, že kvalita byla na straně Liberce. Zápas jsme přesto dotáhli bojovností a obětavým výkonem až do dramatického závěru, navíc jsme měli i dvě tutovky. V mužstvu je spousta mladých kluků, určitě je nezatracuji, naopak - uvidíme, jak to bude dál.“

Branky a nahrávky: 20. Ordoš, 24. Lakatoš (P. Jelínek), 60. Šimek (P. Jelínek) - 26. Baranka (O. Roman, Sloboda). Rozhodčí: Hodek, M. Petružálek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 8:6, navíc Klok (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Třetiny: 1:0, 1:1, 1:0. Diváci: 5168.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Mojžíš, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Bližňák, D. Špaček - J. Stránský, Vantuch, Ordoš - od 41. navíc Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Sedlák, Baranka, Urbanec, Výtisk, D. Krenželok - D. Květoň, O. Roman, Szturc - Vandas, Kolouch, Olesz - D. Kafka, Balán, Illéš - Tomi, Hudeček, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

Olomouc - Hradec Králové 3:4P

Utkání jsme sledovali v podrobné reportáži

Třikrát šli do vedení domácí, ale výhru nakonec neslaví. Poprvé skóroval Strapáč, na jehož trefu zareagoval po dvou minutách hradecký Dej po brejku dvou na jednoho. Po změně stran švihl zápěstím domácí Jaroměřský přes beka a u přední tyče našel volné místo. Jenže hostující veterán Bednář i s Ondruškem na zádech dokázal zamířit mezi Konrádovy betony. A když využil přesilovku pět na tři Laš, jenž z úhlu nadvakrát dostal puk do sítě, vyrovnal v čase také v početní výhodě Gregorc od modré. A když se v prodloužení nechal vyloučit Knotek, rozhodl v početní výhodě Šimánek ranou z kruhu.

Jan Tomajko (Olomouc): „První třetina byla z naší strany výborná, škoda jen, že jsme nebyli produktivnější. Vždy jsme odskočili na gól a soupeř brzy srovnal. Naše nedisciplinovanost rozhodla. Faul tři minuty před koncem, soupeř srovnal a v prodloužení rovněž v přesilovce rozhodl. I když jsme před tím moc vyloučení neměli, tak v závěru utkání nás asi stály lepší výsledek, na který jsme dnes herně mohli pomýšlet.“

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Připravovali jsme se na těžký zápas, což se potvrdilo. Domácí měli v úvodu výborný pohyb, nástup do zápasu, celou první třetinu jsme měli velké problémy. Od druhé třetiny jsme se domácím vyrovnali, ve druhé části jsme měli dost šancí na vstřelení branky, ale po inkasování jsme zase dokázali vyrovnat. Za výhru v prodloužení jsme samozřejmě rádi.“

Branky a nahrávky: 13. Strapáč (Ondrušek), 35. Jaroměřský (Matai, Skladaný), 55. Laš (Vyrůbalík, J. Mikúš) - 15. Dej (Bednář), 39. Bednář (Kukumberg), 57. Gregorc (Bednář, Dej), 62. Šimánek (Dietz). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Bláha, Špůr. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:2. Třetiny: 1:1, 1:1, 1:1. Diváků: 4761.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Holec, Herman, Burian - Fořt, Matai, Skladaný. Trenéři: Venera a Tomajko.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Dietz, Newton - Jarůšek, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Potulny, R. Pavlík - Nedvídek, T. Knotek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Sparta - Mladá Boleslav 9:0

Utkání jsme sledovali v podrobné reportáži

Spartu nastartoval gól, který padl osm vteřin před koncem první třetiny. V přesilovce ho dal drobek Pech, který využil toho, že brankáři Lukášovi vypadl kotouč z lapačky. Domácí o svém vítězství rozhodli v rozmezí 94 vteřin, během nichž vstřelili tři góly. První dal Vrána po chybě Hyky, jenž pod tlakem nahrál soupeři, druhý přesně za minutu Gernát ranou z kruhu a třetí Kudrna po sólu po pravém křídle až z vlastního pásma, které zakončil golfákem od mantinelu. Po tomto gólu odjel boleslavský gólman Lukáš na střídačku, ale jeho náhradník Tarkki inkasoval za chvíli také... A to nebyl demolici zdaleka konec. Vše vygradovalo v závěru, kdy Boleslav inkasovala dva góly při vlastní přesilovce.

Jiří Veber (Sparta): „Neměli jsme dobrý vstup do utkání. Možná se to zlomilo, že jsme nedostali gól v oslabení tří proti pěti. Mladá Boleslav celou první třetinu lépe bruslila a byla lepší. Na začátku druhé třetiny měla samostatný nájezd, který náš gólman chytil. Pak jsme dali góly a zlomilo se to. Za výkon od té druhé třetiny jsme vyhráli zaslouženě.“

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): „My jsme do zápasu nevstoupili až tak špatně. Byl jsem ze začátku překvapený, že Sparta nebyla až tak aktivní. Měli jsme dokonce přesilovky pět na tři a pět na čtyři, ale tam začal ten náš zmar, který jsme potom projevili. Dál se to těžko hodnotí. Není moc zápasů, kdy se trenér stydí za svou práci, a dneska byl jeden z nich. Teď je plno emocí, ale určitě je tam něco shnilého. Počkal bych na neděli. Jak se říká, každý koberec potřebuje vyprášit. Pokud nám to pomůže, tak je to mužstvo zdravé. Pokud ne a předvedeme výkon s podobným úsilím, tak tady něco shnilého je.“

Branky a nahrávky: 20. Pech (Ružička, Kalina), 28. P. Vrána, 29. Gernát, 29. A. Kudrna, 33. Ihnacak (Ružička), 48. P. Vrána (Ružička, Ihnacak), 58. Uher (Cingel), 59. Černoch (Forman), 59. Cingel. Rozhodčí: Hejduk, Lacina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 8:9, navíc Nedomlel - Pastor oba 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 2:0. Třetiny: 1:0, 4:0, 4:0. Diváci: 5575.

Sparta: M. Novotný - Kalina, Nedomlel, Hrbas, J. Mikuš, Gernát, Piskáček, Eminger, Barinka - P. Vrána, Ihnacak, Ružička - Forman, J. Hlinka, Černoch - Safin, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Mladá Boleslav: Lukáš (29. Tarkki) - Stříteský, Voráček, Kurka, Hanzlík, Pastor, Kučný, Trončinský - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Klepiš, L. Pabiška - Orsava, Vampola, Žejdl - Ďurač, Urban, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Extraliga 2016/2017

Poř. Klub Z V VP PP P S B
1. Třinec 10 7 2 1 0 36:15 26
2. Kometa 10 7 1 2 0 43:21 25
3. Chomutov 10 5 2 1 2 36:33 20
4. Sparta 10 5 0 3 2 35:27 18
5. Ml. Boleslav 10 5 1 1 3 29:35 18
6. Olomouc 10 4 2 1 3 25:22 17
7. Litvínov 10 4 2 0 4 26:29 16
8. Liberec 9 4 0 3 2 22:21 15
9. Hr. Králové 10 2 2 3 3 33:28 13
10. Vítkovice 9 1 3 0 5 15:21 9
11. Zlín 8 2 1 0 5 24:29 8
12. Plzeň 9 1 1 1 6 25:33 6
13. Pardubice 9 1 1 1 6 25:36 6
14. K. Vary 10 1 0 1 8 16:40 4

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 probíhá od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým hraje v pražské základní skupině, kde jsou dále Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice
  • Nejčtenější

Program a výsledky MS v hokeji 2024: Češi počtvrté vyhráli, čekají je Britové

10. května 2024,  aktualizováno  18.5 15:48

Česká hokejová reprezentace zahájila domácí světový šampionát vítězstvími nad Finskem a Norskem,...

Česko - Finsko 1:0N. Drama s vítězným koncem, skvělý výkon předvedl Dostál

10. května 2024  22:56,  aktualizováno  23:24

Česká reprezentace má za sebou první vystoupení na domácím mistrovství světa v hokeji. Svěřenci...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Norsko - Česko 3:6. Divoký obrat řídil jubilant Červenka, rozhodl šťastný gól

11. května 2024  18:55,  aktualizováno  23:40

Pořádně se nadřeli. Čeští hokejisté ale po těžkém výpadku v zápase s Norskem zabrali, umazali...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Švýcarsko - Česko 2:1N. Neúspěšné nájezdové repete, domácí poprvé padli

13. května 2024  19:26,  aktualizováno  23:59

Zase v důležitém boji o pozice rozhodovaly až nájezdy. Na rozdíl od úvodního duelu s Finskem ale...

ONLINE: Francie - Slovensko 0:2. Trefil se Regenda, po něm zvyšuje Hudáček

18. května 2024,  aktualizováno  21:18

Sledujeme online Program ostravské skupiny na hokejovém mistrovství světa pokračuje v sobotu hned třemi zápasy....

ONLINE: Česko - Británie 3:1. Soupeř snižuje, Mosey připravil Dostála o nulu

18. května 2024  19:27,  aktualizováno  21:16

Sledujeme online Zatím nejpovedenější nástup. Čeští hokejisté i s novou zámořskou posilou Martinem Nečasem v sestavě...

MS v hokeji ONLINE: Nečas hraje proti Británií. Pastrňák i Zacha chtějí přijet

10. května 2024  9:34,  aktualizováno  18.5 19:56

Čeští hokejisté nastoupí během devátého hracího dne mistrovství světa v Praze a Ostravě proti Velké...

Kanada otočila utkání s Finskem a slaví pátou výhru, Švýcaři deklasovali Dánsko

18. května 2024,  aktualizováno  19:51

Aktualizujeme Ani skvělý úvod Finsku nepomohl, Kanada totiž zvládla utkání otočit a po výsledku 5:3 si připsala...

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství. Žádost o rozvod zatím...

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého manžela Ondřeje Křivku...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za „výhružný pohyb“

Ve švédském Malmö rozhodli o vítězi letošní Eurovize. Stal se jím švýcarský nebinární zpěvák Nemo. Soutěž doprovázely...

Miss Czech Republic 2024 se stala studentka Adéla Štroffeková z Prahy

Vítězkou 15. ročníku Miss Czech Republic se stala studentka Adéla Štroffeková (21). Českou republiku bude reprezentovat...