Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

„Perníkáři“ vypekli Babiše. Pardubickým hejtmanem bude asi Netolický z ČSSD

Autor: mib/ČTK - 
10. října 2016
19:00

V Pardubickém kraji vytvoří koalici ČSSD, Koalice pro Pardubický kraj, ODS a STAN. Vítězné hnutí ANO bude v opozici. ČSSD si ponechá funkci hejtmana. Koalice bude mít 28 křesel v 45členném zastupitelstvu. Novinářům to v pondělí řekli zástupci stran vznikající koalice, už předtím to zmínil šéf ANO Jan Řehounek. Hejtmanem tak bude nejspíš dál stávající šéf Pardubického kraje Martin Netolický ze sociální demokracie, který vedl kandidátku strany a říká se o něm, že „vyjde z každým“.

„Byli jsme postaveni před hotovou věc. Buď půjdeme za jasně definovaných podmínek do velké koalice všichni kromě komunistů, nebo to upečou bez nás. Podmínky jsou konkrétně pro mne absolutně neakceptovatelné, protože vůbec nereflektují výsledky voleb,“ uvedl Řehounek.

Volby v Pardubickém kraji vyhrálo ANO, získalo 12 mandátů. ČSSD obsadí 11 křesel a Koalice pro Pardubický kraj složená z KDU-ČSL, SNK ED a Nestraníků devět. ODS bude patřit pět křesel stejně jako KSČM, tři připadnou STAN.

Ostatní strany nabídly ANO jedno místo v radě, a to náměstka hejtmana. Podle Řehounka by si ani nemohl zvolit gesci. „Bylo mi řečeno, že když tak všichni rozumíme zdravotnictví, tak se toho mám ujmout. To jsou neakceptovatelné nabídky. Já bych nemohl z této pozice mít pocit, že se aktivně podílím na řízení kraje,“ řekl Řehounek. Vadí mu, že by ANO mělo stejné zastoupení ve vedení kraje jako STAN s třemi mandáty.

Připomeňte si předvolební debatu lídrů z Pardubického kraje a vyjádření hejtmana Netolického:

Video  Záznam debaty lídrů Pardubicka: Kdo zavinil dopravní kolaps v kraji?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video  Hejtman Netolický: Podnitel po něm chce peníze za slovo „gauner.“ Jde o princip, říká hejtman 
Video se připravuje ...

panda82 ( 11. října 2016 08:39 )

Ale Babiše ne, oni ti šmejdi vypekli voliče a potvrdili , že chodit k volbám je zbytečné, koryta si rozdělí i bez nich, jo respekt k voličům je v háji, a ti korytáři mají i stejný program jako ANO nebo to je jen cár papíru páni konšelé

jerry ( 11. října 2016 05:53 )

Zvítězil zdravý rozum nad koblihami. Tak je to správně a tak to má byť..

babamotorkarka ( 10. října 2016 20:42 )

Pozor ! Hnutí pro Prahu 1-22 jsou většinou přeběhlíci z ODS !

babamotorkarka ( 10. října 2016 20:06 )

Nezapomeňte za rok u parlamentních voleb, jaký podraz na vítěze ANO v krajích vykonaly : ČSSD, TOP, ODS. Za rok volme ANO a nebo i KSČM, za nichž tu byl aspoň řád a pořádek !

aaobcanka ( 10. října 2016 20:03 )

Voliči TOP a ČSSD nezůstali doma: 1) Voliči TOP se vrátili ke své osvědčené mateřské tunelářské "firmě" ODS. 2) Voliči ČSSD přešli k ANO. 3) Vivat ANO ! Sobotka nás ztratil, své mnohaleté voliče, neboť : 1) instaloval jako vzor policistů pana Chovance, jenž je kontraproduktivním vzorem, a to jako údajný podvodník na plzeňských právech. Práva měl vystudovat, aniž by tam vůbec jezdil, a místo za x let jen za pár měsíců, a dále Sobotka nejenže neodsoudil podraz pana Chovance, když p.Chovanec obratem udal p.Haška a spol. svému guru Sobotkovi po prezidentských volbách, že byl s Haškem atd. u prezidenta Zemana, ale navíc p. Chovance vzal na post ministra, kde mají působit čestní nekřiváci, nepodrazáci, neudavači, 2) Sobotka hájil muslimské přivandrovalce, budoucí možné vrahy našich dětí. 3) Sobotka neměl už při předchozích volbách prezidentů podrazit svoji stranu ČSSD, tj. Zemana, kdy volil paradoxně Klause ! Podvody a lži se politikům neodpouštějí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa