Stejně to byla super sezona, říká Šafářová po porážce. Plánuje comeback v singlu

Tenistka Lucie Šafářová zakončila sezonu finálovou porážkou na Turnaji mistryň. Ze Singapuru tak neodletí s pohárem Martiny Navrátilové pro deblové šampionky, ale se stříbrným tácem, pro který si došla společně se svou americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová (úplně vlevo) přihlíží, jak si titul přebírají Rusky

Lucie Šafářová (úplně vlevo) přihlíží, jak si titul přebírají Rusky | Zdroj: Reuters

„Byl to krásný týden. Samozřejmě jsme si chtěly odvézt pohár, ale Makarovová s Vesninovou hrály opravdu výborně. První set byl o jednom dvou míčích, druhý set byl jeden brejk,“ říkala Lucie Šafářová po těsné finálové porážce s Ruskami Makarovovou a Vesninovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová svůj poslední zápas v sezoně prohrála, teď ji čeká zasloužený odpočinek

„Mohlo to dopadnout na všechny strany, bohužel to dnes nevyšlo. Ale bojovaly jsme, nechaly jsme tam všechno. Mohly jsme letět hned domů, takhle z toho bylo finále a výborné tři zápasy z naší strany. Stejně to byla super sezona,“ neztrácí dobrou náladu brněnská tenistka.

Drtivou většinu těsných utkání v sezoně s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrála. I díky tomu získala jeden grandslamový a další 3 turnajové tituly. A to ještě o velkou část sezony přišla kvůli nemoci nebo měla naopak zraněnou spoluhráčku.

Příště ideálně s trofejí

Deblové zápasy přinesly v této sezoně Lucii Šafářové spoustu radosti, vždyť má i olympijský bronz s Barborou Strýcovou. Dá se říct, že jí velké úspěchy ve čtyřhře kompenzovaly singlové nezdary.

„Určitě to pomáhá. Člověk aspoň má zápasy, které mi tenhle rok strašně chyběly,“ myslí si Lucie Šafářová.

Vítězná jízda skončila. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou prohrály finále Turnaje mistryň

Číst článek

Fanouškům v singapurské hale vzkázala, že se bude se svou americkou spoluhráčkou snažit, aby se na stejném místě za rok opět ukázala a v ideálním případě s trofejí, kterou tentokrát získaly Rusky.

Zároveň ale platí, že hlavní cíl české tenistky je návrat do singlové špičky, která se Šafářové kvůli následkům nemoci vzdálila. Z pátého místa se v žebříčku WTA postupně propadla až do sedmé desítky.

„Doufám, že mě to nakopne do příští sezony, abychom se škrábla v singlu stejně jako v deblu. Je třeba si pořádně odpočinout a pak bych chtěla udělat hodně dobrou přípravu, abych do příštího roku šla stoprocentní,“ dodává Lucie Šafářová. I proto se vzdala fedcupového finále.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme