Trenér Trpišovský nakonec v zimě do Sparty neodejde. Zůstává v Liberci

Kouč Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský do Sparty během zimní přestávky nepřestoupí. Samotný kouč to oznámil v rozhovoru pro oficiální web severočeského klubu. O možném odchodu Trpišovského na Letnou se spekulovalo již od září, kdy pražský tým ukončil spolupráci se Zdeňkem Ščasným.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Foto: FC Slovan Liberec, Jaroslav Appeltauer

„Cítím odpovědnost nejen za úspěchy, ale i za neúspěchy, a to mě určitým způsobem zavazuje,“ vysvětlil Jindřich Trpišovský v rozhovoru pro web libereckého Slovanu.

Trpišovský liberecké fotbalisty převzal před ročníkem 2015/16, ve kterém je dovedl ke třetímu místu v lize a k postupu do základní skupiny Evropské ligy. V probíhající sezoně se ale Slovanu tolik nedaří, když v nejvyšší soutěži přezimuje na 13. místě.

Slavia po osmi letech přezimuje v tabulce před Spartou. Máme nejvyšší ambice, říká kouč Šilhavý

Číst článek

Sparta měla o služby Trpišovského zájem poté, co jí nevyšel vstup do sezony a hledala náhradu za Zděnka Ščasného.

„V kontaktu se Spartou jsem byl, ale v současné chvíli jsme v takové rozporuplné situaci. V Evropské lize bojujeme do poslední chvíle o postup, ale v lize na tom vůbec nejsme dobře. To musíme do jara napravit. Cítím velkou zodpovědnost nejen za úspěch, ale také za neúspěch. A to mě určitým způsobem zavazuje. Udělám vše pro to, aby byl Slovan co nejdříve co nejvýš v tabulce,“ prohlásil Trpišovský.

Pražský celek tak i nadále vede bývalý kouč letenské devatenáctky David Holoubek, jenž měl být přitom původně jen krátkodobým zástupcem za Ščasného. Holoubek dokázal se Spartou postoupit do jarní fáze Evropské ligy, ale zatím nemá potřebnou licenci, takže nemůže oficiálně vystupovat jako hlavní kouč.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme