Hlavní obsah

Sting vystoupí v červnu 2017 na Prague Metronome Festivalu

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská hudební hvězda Sting vystoupí v příštím roce poprvé v Česku na festivalovém pódiu. Je prvním headlinerem Prague Metronome Festivalu, jenž se odehraje od 23. do 24. června 2017 na pražském Výstavišti. Oznámili to pořadatelé s tím, že Sting se představí první den.

Foto: Eric Ryan Anderson

Sting bude zářit na festivalu v Praze.

Článek

Předprodej vstupenek se v pátek 9. prosince spouští přednostně pro členy oficiálního fanklubu Stinga a pro přímo oslovené diváky minulého ročníku Metronome festivalu. V pondělí 12. prosince pořadatelé zahájí prodej vstupenek pro veřejnost, který bude až do konce ledna za zvýhodněnou cenu.

Dvoudenní vstupenka stojí 1690 Kč, od 1. února 1890 Kč. Dvoudenní vstupenka k sezení na tribunu je v prodeji za 2900 Kč do vyprodání kapacity. Dvoudenní vstupenka k stání pro mládež od 11 do 17 let stojí 990 Kč. Děti do 10 let či 140 cm mají vstup zdarma.

„První tisícovce lidí, kteří si koupí vstupenku v předvánočním čase, nabízíme navíc dárek - čerstvé Stingovo album 57th & 9th. Pro klienty České spořitelny, jednoho z klíčových partnerů akce, máme slevu 15 procent na nákup vstupenek od 12. prosince,“ říká producent festivalu Martin Voňka.

„Jsme opravdu šťastní, že se nám podařilo získat Stinga pro Prague Metronome festival 2017 a že můžeme tuto radost sdílet se všemi fanoušky. Bude to Stingova česká festivalová premiéra a jsme nadšení, že to bude právě na Metronomu,“ říká hlavní dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Na turné 57th & 9thStinga doprovodí tříčlenná kapela, ve které je i jeho dlouholetý kytarista Dominic Miller. Toho na pódiu doplní bubeník Josh Freese a kytarista Rufus Miller.

Držitel šestnácti cen Grammy

Sting, vlastním jménem Gordon Matthew Thomas Sumner, se pohybuje na hudební scéně od počátku 70. let minulého století. Byl členem kapely The Police, se kterou má na kontě pět alb. V červnu 1985 uvedl na trh první sólovou desku The Dream Of The Blue Turtles. Od té doby vydal dvanáct studiových sólových a čtyři koncertní alba.

To poslední se jmenuje 57th & 9th a vyšlo 11. listopadu letošního roku. O den později se Sting představil v pařížském klubu Bataclan. Šlo o první koncert na zmíněném místě od loňského teroristického útoku, k němuž došlo během vystoupení kapely Eagles Of Death Metal 13. listopadu 2015.

Sting má na kontě mimo jiné šestnáct cen Grammy a osmatřicet nominací na ně, pětadvacet American Music Awards a osmatřicet nominací.

Prague Metronome Festival měl premiéru v letošním roce. Jeho hlavní hvězdou byl Iggy Pop.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám