Berdych si na Federera věří. Ale nepodceň ho, varoval krajana Štěpánek

Bude to nejsledovanější zápas třetího kola Australian Open. A také proto ho pořadatelé zařadili až na konec nočního programu. Už v hodně brzké fázi turnaje na sebe narazí Tomáš Berdych a sedmnáctinásobný grandslamový šampion Švýcar Roger Federer, který kvůli půlroční zdravotní přestávce klesl ve světovém žebříčku. I proto teď Berdych věří, že bývalou jedničku po třech letech porazí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Navrátilec Roger Federer na letošním Australian Open zdolal Rakušana Melzera a Američana Rubina

Navrátilec Roger Federer na letošním Australian Open zdolal Rakušana Melzera a Američana Rubina | Zdroj: Reuters

Roger Federer je pro mnohé fanoušky králem, ale až v pátek opravdu zjistí, jestli má už po dlouhé pauze dostatek síly k panování.

Šest měsíců bez pořádného zápasu je dost a své o tom ví Radek Štěpánek, který se sám také několikrát vracel po zranění na kurty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když v Melbourne před lety nastupoval Tomáš Berdych k zápasu proti Rafaelu Nadalovi, byl tehdy Španěl v podobné pozici jako teď Federer. A český tenista tenkrát hladce zvítězil a přerušil hodně dlouhou negativní sérii

„Myslím si, že všichni jsme z masa a kostí. A on není jiný. Sám psal, že jeho předchozí zápas nebyl úplně milionový, ale je to hráč, který už toho dokázal hodně. Byl dlouhou dobu nejlepší na světě a podceňovat ho není záhodno,“ varoval Štěpánek Tomáše Berdycha.

„I hráč jako Roger potřebuje mít za sebou pár těžkých zápasů, aby se tělo omlátilo a bylo připravené. Ale Roger je Roger, no. Já osobně jsem potřebovala odehrát co nejvíc zápasů kvůli hlavě, abych věděla, jak řešit situace a podobně,“ nabídla svůj pohled tenistky, která se také vracela po delší přestávce Barbora Strýcová.

Když v Melbourne před lety nastupoval Tomáš Berdych k zápasu proti Rafaelu Nadalovi, byl tehdy Španěl v podobné pozici jako teď Federer. A český tenista tenkrát hladce zvítězil a přerušil hodně dlouhou negativní sérii. Teď doufá v něco podobného.

„Mohlo by to jít v podobných kolejích. Bylo by to fajn,“ věří Berdych. Jeho zápas s Federerm začne před polednem středoevropského času.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme