Plíškové v Melbourne docházejí rakety. Jednu naštvaně rozbila a už má jen čtyři

Tenistka Karolína Plíšková je jednou z velkých favoritek Australian Open, ale pokud by postupovala grandslamovým turnajem dál, musí mnohem víc pečovat o své vybavení. České hráčce totiž ubývají rakety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková je jednou z favoritek Australian Open

Karolína Plíšková je jednou z favoritek Australian Open | Zdroj: Reuters

„Už mám jenom čtyři.“ Mohla jich mít pět, ale to by nesměla hodit raketou v posledním utkání proti Ostapenkové z Lotyšska. Někteří fanoušci se za to na Karolínu Plíškovou zlobili, ale třeba trenér Kotyza své svěřenkyni vůbec nic nevyčítal. Naopak.

„Potřebovala ty emoce dát najevo možná ještě dřív. Klidně i ty negativní vypustit, aby tam z ní něco čišelo, protože to bylo právě moc suché. Vyvíjelo se to blbě i z tohohle důvodu, možná vevnitř cítila, že bojuje. Já myslím, že to bylo dobré. Tohle nevadí, naopak, když to vede k pozitivní změně stylu hry, který do té doby nebyl ideální, tak myslím, že to je dobře,“ přiznává kouč David Kotyza.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšková musí dávat pozor na své vybavení, dochází jí totiž rakety

A také Karolína Plíšková souhlasí, že ji výbuch emocí pomohl obrátit zdánlivě ztracený zápas. I když ví, že tím moc kladných bodů u fanoušků na dvorci nenasbírala.

„To se říká, že je to zbytečné, lidi to nemají rádi. Říkala jsem si, že nemám zapotřebí se takhle chovat. Ale dlouho jsem nerozbila raketu, i když to byla trošku blbá emoce, tak jsem potřebovala něco udělat. Na konci jsem si začal trošku víc fandit a myslím, že to pomohlo mé hře. Odnesla to raketa,“ vypráví Karolína Plíšková.

Jedna z firem vyrábějící rakety dokonce zavádí svým způsobem revoluční krok, za každý podobný prohřešek klienti zaplatí pokutu. Až doteď přitom hráče trestala jen tenisová federace.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme