Federer si udělá zastávku v Praze. Bude propagovat Laver Cup

Vítěz nedávného Australian Open švýcarský tenista Roger Federer se objeví v pondělí v Praze. Osmnáctinásobný grandslamový šampion přijede propagovat zářijový Laver Cup a fanouškům se ukáže na Staroměstském náměstí. Setká se i s českou jedničkou Tomášem Berdychem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer se vrací po půlroční odmlce

Roger Federer se vrací po půlroční odmlce | Zdroj: Reuters

„Přijedu příští týden do Prahy. Kam bych se měl jít podívat?“ napsal dnes bývalý první tenista světa na sociálních sítích. „V Praze žiju. Potkáme se a provedu tě,“ reagoval z turnaje v Rotterdamu Berdych, který by si na akci mohl také zahrát.

První ročník Laver Cupu, v němž se utká tým Evropy s výběrem světa, se uskuteční v pražské O2 areně 22. až 24. září. Federer má v české metropoli v plánu také focení materiálů, kterými se akce bude prezentovat.

V Praze se Federer objeví po téměř deseti letech. Naposledy hrál v české metropoli daviscupovou baráž, v které Švýcaři českým tenistům podlehli 2:3.

Hlavním cílem je informovat

„Půjde o krátkou návštěvu Prahy, jejímž hlavním cílem bude informovat fanoušky o předprodeji vstupenek na Laver Cup. Hlavním bodem návštěvy bude setkání s fanoušky na Staroměstském náměstí v pondělí po poledni," řekl ČTK Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, která Laver Cup Cup spolu s O2 arenou v Česku organizačně zajišťuje.

Podle webu Laver Cupu bude prodej vstupenek zahájen koncem února a ceny se budou pohybovat od 4 500 do 17 900 korun na pět zápasů. Vstupenky na jednotlivá utkání budou v prodeji podle dostupnosti hned poté a jejich ceny budou začínat na 990 korunách. V prodeji už jsou VIP vstupenky a pět zápasů v sekci zvané West Lounge přijde na 27 900 korun a v Rocket Clubu podél kurtu na 64 900 korun.

Australian Open vyhrál Federer. Dnes bych bral i remízu, přiznal po souboji gigantů

Číst článek

Evropský tým povede jako kapitán Švéd Björn Borg a jeho protějškem bude Američan John McEnroe. Jistá je účast Federera a Španěla Rafaela Nadala.

Akce vymyšlená jako pocta Australanovi Rodu Laverovi by se měla konat každý rok v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry. Už je jasné, že v roce 2019 bude ve Spojených státech a pak znovu v Evropě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme