23. února 2017 • 08:00

SESTŘIHY Ligy mistrů: Leicester padl v Seville 1:2, Juventus zlomil Porto 2:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Leicesteru bídu z Premier League nezlomili ani v Lize mistrů, v prvním osmifinále padli na půdě Sevilly 1:2, když na góly Sarabii a Correy reagoval v 73. minutě alespoň Jamie Vardy. Ve druhém středečním duelu zlomil Juventus odpor domácího Porta, které hrálo od 27. minuty bez vyloučeného Alexe Tellese, během tří minut góly Pjaca a Daniho Alvese.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 2. • 20:45
Sevilla FC
Sevilla FC
2:1
ONLINE
22. února
20:45
Leicester City FC
Leicester City FC
Góly

Domácí: 25. Sarabia, 61. Correa

Hosté: 73. Vardy

Sestavy

Domácí: S. Rico – Escudero, Lenglet (55. Carriço), Rami, Mariano – Vitolo (C), N'Zonzi, Nasri, Sarabia – Jovetić, Correa (63. Iborra).

Hosté: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Drinkwater, Ndidi – Albrighton (88. Amartey), Mahrez, A. Musa (58. Gray) – Vardy.

Náhradníci

Domácí: Ben Yedder, Carriço, Iborra, Kranevitter, Vázquez, Vietto, Soria

Hosté: Amartey, Benalouane, Gray, Chilwell, King, Okazaki, Zieler

Karty

Domácí: Escudero, Carriço

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (všichni Fr.)

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Leicester se trápí v domácí lize, kde mu jako senzačnímu obhájci titulu hrozí sestup. A i proti Seville to dlouho vypadalo špatně. Už po čtvrthodině hry kopali domácí penaltu, ale Joaquína Correu vychytal Kasper Schmeichel. V této sezoně Ligy mistrů to byla už 16. neproměněná penalta ze čtyřiceti.

Dánský gólman kapituloval až o deset minut později, kdy ho přesně umístěnou hlavičkou překonal Pablo Sarabia. Schmeichel dostal vůbec první gól v LM po 385 minutách, když při předchozích čtyřech startech ve skupině udržel nulu.

SESTŘIH Ligy mistrů: Sevilla - Leicester 2:1. Naději anglického mistra udrželi Schmeichel a Vardy
Video se připravuje ...

Vedení Sevilly po změně stran navýšil Correa, který využil akci spoluhráče Stevana Jovetiče a odčinil penaltové zaváhání. Ještě předtím trefil tyč Vitolo. Jenže v 73. minutě zaspala domácí obrana, Daniel Drinkwater našel ve vápně Vardyho a jeho gól dal Leicesteru naději.

"Drinky mi to tam dal jako na talíři. Věděli jsme, že jim můžeme zasadit ránu nějakým brejkem, a to se povedlo," radoval se Vardy. "Trpěli jsme, ale na konci jsme svou šanci využili, což je před odvetou velmi důležité," řekl trenér Leicesteru Claudio Ranieri.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 2. • 20:45
FC Porto
FC Porto
0:2
ONLINE
22. února
20:45
Juventus FC
Juventus FC
Góly

Domácí:

Hosté: 72. Pjaca, 75. Dani Alves

Sestavy

Domácí: Casillas – Pereira, Felipe, Marcano, Telles – H Herrera (C), D. Pereira, Neves (61. J. M. Corona), Brahimi (74. Diogo Jota) – André Silva (31. Layún), Tiquinho.

Hosté: Buffon (C) – Lichtsteiner (73. Dani Alves), Barzagli, Chiellini, Sandro – Cuadrado (67. Pjaca), S. Khedira, Dybala (88. Marchisio), Pjanić – Mandžukić, Higuaín.

Náhradníci

Domácí: Sá, Boly, Corona, Jota, André, Layún, Torres

Hosté: Neto, Benatia, Marchisio, Asamoah, Alves, Pjaca, Rugani

Karty

Domácí: Telles, Telles (č), Pereira, H Herrera, Marcano

Hosté: Lichtsteiner

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků)

V Portu se zápas změnil v dobývání domácí branky, ve které stál Iker Casillas. Španělský veterán nastoupil k 56. zápasu play off v Lize mistrů, čímž se dostal na třetí místo v historickém pořadí za Cristiana Ronalda a Andrése Iniestu. Navíc se v osmifinále představil už pošestnácté, což je rekord.

Italský tým měl převahu, zvlášť když dostal Telles dvě rychlé žluté karty po sobě a byl ve 27. minutě vyloučen. Jenže Porto držel Casillas, který mimo jiné skvěle vychytal Gonzala Higuaína. Následně mu pomohla i tyč.

SESTŘIH Ligy mistrů: Porto - Juventus 0:2. Hostům pomohla dlouhá přesilovka
Video se připravuje ...

Juventus zachránili až náhradníci. V 72. minutě se míč šťastně odrazil ve vápně k nabíhajícímu Marku Pjacovi, který ho usměrnil k tyči. Vzápětí přišel do hry Dani Alvés a minutu na to zvýšil, poté co si na zadní tyči počkal na přetažený centr a napálil míč pod břevno. Obě trefy dělilo jen 141 vteřin. Hosté byli blízko ještě třetímu gólu, ale pokus Samiho Khediry těsně minul prázdnou branku.

Výsledek 2:0 před domácí odvetou dává Juventusu podle historických statistik šanci na postup z 98 procent. Leicester se Sevillou jsou na tom procentuálně vyrovnaně.

Fotbalisté Sevilly oslavují gól do sítě Leicesteru
Fotbalisté Sevilly oslavují gól do sítě Leicesteru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud