Hlavní obsah

Jágr dostal facku a přišla odplata. Florida nafasovala slepé náboje

Praha

Trenér to řekl jasně. Hokejisté Floridy vyslali proti Ottawě v NHL 72 střel! Produktivita? Jediný gól a porážka 1:2. To vše v bojích, kdy jde o postup do play off. Kanadský tým podržel brankář Craig Anderson, který si připsal 37 úspěšných zákroků. Téměř polovina pokusů Panterů byla zblokována, skončila mimo tři tyče. Prostě slepé náboje. Šlo o hodně, že se do potyčky v utkání dostal i Jaromír Jágr, ten vyfasoval facku, která byla po zásluze odměněna. Políček vrátil. A ne jen on.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr si musí stále dávat pozor, na věku nezáleží.

Článek

Před brankou si s Jágrem nesedl Dion Phaneuf, který dal Jágrovi facku. On ji stihl vrátit. Na takový okamžik se ale jen tak nezapomíná. Moc střídání v utkání neuběhlo a Shawn Thornton si vyjel sjednat pořádek s odvážlivcem, který se pustil do nejstaršího hráče ligy. Ani tento moment ale Floridě nepomohl. S rivalem v Atlantické divizi prohrála.

„Naše nasazení bylo neuvěřitelné, na to si nemůžeme stěžovat. Měli jsme 72 střel, ale neměli jsme štěstí, to je všechno. Jestliže budeme v takové hře pokračovat, dosáhneme na více výher," řekl pro nhl.com trenér Floridy Tom Rowe.

Florida před domácími zápasy sehrála na hřištích soupeřů v posledním výjezdu pět utkání a všechna vyhrála. Poté přijela domů a boj do play off si komplikuje. Tři souboje před svými fanoušky a tři porážky. „Byla to legrace, hodně akcí na obou stranách, hodně střel. Myslím, že to byl vzrušující zápas pro všechny," byl v dobré náladě Anderson.

Čtrnáct hráčů Floridy si připsalo do statistiky střely. Nejvíce Jonathan Huberdeau a Jonathan Marchessault, oba po šesti ranách. Jedenáct z nich od těchto dvou bylo slepých. Jágr dal práci brankáři Ottawy třikrát, také neúspěšně.

Reklama

Související témata: