Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Zopakuje Guardiolovo City hru snů s Monakem? Atlético jde na Leverkusen

Madrid/Monako ‒ Žádný náskok není bezpečný. Moc dobře to ví fotbalisté Atlética Madrid a Manchesteru City, které čekají odvety osmifinále Ligy mistrů. Španělský finalista minulého ročníku v úvodním utkání v Leverkusenu vyhrál 4:2, zatímco anglický celek si doma poradil 5:3 s Monakem. Podrobný textový on-line přenos z utkání Monako ‒ Manchester City sledujte na webu ctsport.cz od 20:45.

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Varováním pro Atlético s Manchesterem je vyřazení Paris St. Germain, které sice doma porazilo Barcelonu 4:0, minulý týden venku ale prohrálo 1:6 a vypadlo. Katalánský celek jako první v historii soutěže dokázal vymazat čtyřbrankovou ztrátu a postoupit. (více čtěte zde)

"Všichni jsme v posledních dnech viděli, co se může stát ve fotbale," připomněl senzační obrat  útočník Atlética Antoine Griezmann. "Víme, jaký výsledek nás posune do čtvrtfinále. Budeme bojovat až do konce a v Madridu neprohrajeme," dodal.

Podobně vidí odvetu i záložník Manchesteru City Yaya Touré. "Myslím, že nejlepší obrana je útok. Vím to já a ví to i trenér," prohlásil. "Viděli jste Barcelonu s PSG. Víc asi nemusím říkat. Bylo to 0:4 a pak 6:1. Pro soupeře jako Monako je náš dvoubrankový náskok jako nic. Vždyť ve francouzské lize vyhrávají zápasy o pět branek," uvedl Touré.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Leverkusen - Atlético Madrid

Monako už jednou velký obrat v pohárech předvedlo. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů v ročníku 2003/2004 prohrálo první zápas na hřišti Realu Madrid 2:4 a doma vyhrálo 3:1. "Když nepostoupíme, svět se nezboří. Ale chceme si naše dobrodružství prodloužit a ukázat Evropě, že jsme dobrý tým," řekl trenér knížecího celku Leonardo Jardim, který však možná bude postrádat zraněného kanonýra Radamela Falcaa.

Leverkusen, který ještě nikdy z osmifinále nepostoupil, do odvety povede nový trenér Tayfun Korkut. Ten před týdnem nahradil Rogera Schmidta, jenž byl odvolán po sérii tří porážek, během nichž tým inkasoval dvanáct branek. "Víme, že nás čeká těžký zápas. Ale chceme to otočit, naším cílem je postup," prohlásil Korkut.

"A také se chceme dát dohromady jako tým. Potřebujeme nakopnout a já věřím, že tohle se nám v Madridu povede," přidal Korkut, který v pátek v prvním utkání na lavičce Leverkusenu dovedl tým k remíze 1:1 s Werderem Brémy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - Monako
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články