Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq: První tuning pro SUV. O kolik se zvýší výkon dvoulitru TDI?

Aleš Dragoun
Diskuze (34)
Větší škodovácké SUV se ještě na trhu ani neohřálo. Němečtí DTE Systems však už nyní vycházejí vstříc těm, kteří si přejí více koní v silnějším dvoulitrovém TDI.

Firma DTE Systems možná není tak slavná jako jiní němečtí úpravci, své klienty si ovšem v Recklingausenu najdou. Hlavní program představuje prosté přečipování pohonných jednotek různých aut, ale i náklaďáků a dokonce traktorů! Novinkou je PowerControl pro škodováckého „medvěda“, který se vyrábí v Kvasinách.

Nejsilnější naftová verze 2.0 TDI nabídne v sérii 190 koní, tedy správně 140 kW. DTE přidávají dalších 27 koní (20 kW) a ještě osm desítek newtonmetrů navíc. Úprava sice drobná, ale proč ne? Modul je připojen k centrálním snímačům elektronického managementu pohonné jednotky. Upravuje hlavně rychlost vstřikování. Modifikovaná je také odezva na plynový pedál, vychytávce, která ji zrychlí, DTE říkají PedalBox.

Dá se navíc individuálně nastavit v sedmi úrovních a má také čtyři předdefinované módy, na výběr je více než dvacítka kombinací. Připomeňme, že silnější dvoulitrový turbodiesel Škodovka kombinuje výhradně se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem a pohonem všech kol. DTE bohužel žádná čísla neuvádějí, ale akcelerace z klidu na stovku se jistě o něco zlepšila, prý až o 10 %.

Výhodou 4,7 m dlouhého a 1,7 tuny vážícího SUV je samozřejmě to, že sdílí koncernovou techniku včetně platformy MQB. O posile pro slabší 110kW verzi se nemluví, stejně tak ani o úpravách benzinových motorů 1.4 a 2.0 TSI.

Aleš Dragoun
Diskuze (34)
26. 8. 2019 18:35
Re: Suveréně jeden z nejdražších tuning boxů
poslete mi prosim info, ktore firmy mate na mysli na scarno5@gmail.com? dakujem
Avatar - Beefcake
25. 3. 2017 18:54
Re: Soo easy :)
No to je zase mudrosti.
Vytiahnut voci tomu auto, ktore startuje an viac ako 50000E.
Poznas aj ine ?
Avatar - CommonUser
23. 3. 2017 15:04
Re: Stále stejné chyby!
Najdi si testy automatov a pochopis. HDM, DSG/DCT/..., aj CVT ...
Avatar - Beefcake
23. 3. 2017 12:48
Re: Stále stejné chyby!
Preco by pri prepnuti do manualu nemal ?
A co si vojin Kefalin predstavujete pod pojmom akokolvek dlho ?
Avatar - Beefcake
23. 3. 2017 12:47
Re: Uprava
Ak by pri. homoskuskach mali 19x vacsi bordel ako je limit, tak neprejdu.
Nemal som na mysli realnu prevadzku a kludne to mozu byt aj tie nove testy >:-[]