Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

NHL: Šustr a Palát režírovali výhru, skórovali i Gudas a Plekanec

Sport

  7:09
NEW YORK - Obránce Andrej Šustr se ve čtvrtečním utkání NHL zasloužil gólem a asistencí o výhru hokejistů Tampy Bay 5:3 nad Detroitem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Na dva góly Lightning přihrál Ondřej Palát. Svůj šestý gól v sezoně vstřelil další český bek Radko Gudas z Philadelphie, která rozstřílela 6:3 New York Islanders. Podeváté v sezoně skóroval Tomáš Plekanec a podílel se na triumfu Montrealu 6:2 nad Floridou.

Andrej Šustr (62) dává gól v zápase s Detroit Red Wings. foto: ČTK

Šustr se prosadil ve 23. minutě. Palát vybojoval kotouč na střední čáře, pronikl do útočného pásma, Petr Mrázek v brance Detroitu jeho střelu pouze vyrazil před sebe a od brusle důrazného Šustra se puk odrazil do sítě. Byl to třetí přesný zásah šestadvacetiletého zadáka v sezoně.

Hosté sice v polovině utkání vyrovnali, jenže v závěru druhé třetiny domácí dvakrát udeřili v přesilové hře a získali rozhodující náskok. Šustr a Palát si pak připsali asistenci u pátého gólu ve 47. minutě. Mrázek odchytal celý zápas a zaznamenal 26 zákroků.

Tampa vyhrála počtvrté v řadě a dál zůstává ve hře o postup do play off. V tabulce Východní konference stále ztrácí tři body na osmý Boston, který zvítězil 2:0 nad Dallasem. Tým z Floridy má ale jeden zápas k dobru, stejně jako Carolina, která zdolala 2:1 v prodloužení Columbus a za Bostonem zaostává o čtyři body.

Naopak ze hry už jsou nejspíš Islanders po debaklu na ledě Philadelphie. Letci rozhodli o vysoké výhře už v úvodu zápasu, když po 9 minutách a 19 sekundách vedli 4:0. Gudas byl v 9. minutě autorem třetího gólu po tvrdé střele od modré čáry. Jednu asistenci si připsal také Jakub Voráček.

Montreal se vítězstvím nad Floridou oficiálně zařadil mezi jisté účastníky play off, v němž loni Canadiens chyběli. K výhře nad Floridou jim rovněž pomohl dobrý vstup do utkání, když po první třetině vedli už 3:0.

Plekanec v 11. minutě dával druhý gól a v 53. minutě se podílel i na tom pátém. Hned u tří inkasovaných branek, včetně té Plekancovy, byl na ledě v dresu Floridy Jaromír Jágr.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...