Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Šéf jihočeských nemocnic vydělává víc než prezident Zeman. Ohrožuje to jihočeskou koalici

Česko

  12:55
PRAHA - Koalice ČSSD a ANO v Jihočeském kraji je v ohrožení. ANO požaduje vysvětlení kauzy, ve které si jihočeský hejtman Jiří Zimola a jeho náměstek Jaromír Slíva nechávají od svého podřízeného Martina Bláhy stavět u Lipna rekreační dům. Bláha navíc ve své pozici předsedy představenstva společnosti Jihočeské nemocnice bere více než 600 tisíc měsíčně.

Nemocnice v Českých Budějovicích foto: Reprofoto

O rozkolu informoval server iDnes.cz. ANO požaduje nejen vysvětlení celé záležitosti, ale i personální změny v představenstvu nemocnic a chce docílit i snížení odměn. V případě Bláhy se podle zjištění serveru jedná o statisíce. Jen za pozici místopředsedy představenstva budějovické nemocnice bere 189 tisíc korun. K tomu dostává ještě pohyblivou roční odměnu a mimořádnou odměnu.

Po sečtení všech příjmů mu podle iDnes.cz vychází měsíční příjem 607 tisíc korun, což je více, než má i se všemi náhradami třeba prezident republiky. „Čekáme, jak se sociální demokracie k problému postaví. Výše odměn je na Jihočeský kraj nestandardní. Trváme na řešení personálních změn,“ oznámila poslankyně a šéfka jihočeské buňky ANO Radka Maxová.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...