Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

A základní cena nové Kie Picanto je… (+video)

Martin Machala
Diskuze (5)
Tak nám to ve Španělsku nakonec řekli. Sice jenom výchozí cenovku bez dalších informací, ale alespoň víme, od čeho se máme odpíchnout.

Tedy – třetí generace minikie se bude na českém trhu prodávat od 219.980 Kč. Základním motorem bude atmosférický litrový tříválec s výkonem 49 kW, a to je prozatím vše, s čím se importér při prvních jízdách s novým picantem svěřil. Kompletní ceník by však měl být k dispozici už za pár týdnů.

Ještě jednu věc jsem zjistil – platforma korejského mini je opravdu kompletně nová. V prvním článku jsem trochu alibisticky napsal, že by „nová být měla“, teď už je to stoprocentní ověřený fakt. Novou platformu samozřejmě dostane i nástupce aktuální í-desítky.

Ve videu se potom můžete mrknout, jak zhruba probíhá výběr a přebírání testovacích vozů. Akce k novému picantu byla velmi jízdně atraktivní, dobře časově naplánovaná, prostoru k testování bylo opravdu hodně. Navíc jsme měli nezvyklou svobodu – na mapě byly vyznačeny trasy a my jsme mohli jezdit. Žádné konkrétní časy a místa pro oběd s návštěvou místní sýrárny, ale prostě jezděte si. Nejlepší, co může být.

Video se připravuje ...

Tohle je bohužel čestná výjimka, času bývá ve většině případů daleko míň, občas je jedinou „testovací“ trasou cesta z letiště na hotel a druhý den nazpět. A to se pak jízdní dojmy úplně dobře nepíšou…

Jak jste si asi taky všimli, na zahraničních prezentacích bývají většinou k dispozici jen vrcholné výbavy a nejsilnější motorizace. Automobilky se samozřejmě rády chlubí tím nejlepším… Kia se u třetí generace picanta držela výbavového trendu, nic jiného než verzi GT-Line jsem ve Španělsku neviděl, nejvýkonnější motor nabídky však kvůli pozdějšímu náběhu výroby na akci chyběl. I to se stane.

Jinak, na trasách míváme označena atraktivní místa, kde můžeme pořídit třeba hezké fotky, stále častěji bývá přítomen televizní štáb, abychom mohli natáčet videa. Super věc, zpracování takového videa ale organizátorům logicky nějaký čas zabere, takže když k vám chceme dostat článek co nejdřív, stále se spoléháme spíš na vlastní zdroje.

Zákulisí podobných výjezdních testů je opravdu celkem zajímavé, určitě vás necháme nakouknout i někdy v budoucnu.

Martin Machala
Diskuze (5)
3. 4. 2017 09:47
Re: pekne ale
Ne, jak by pravil zdejsi klasik - nejlepsi auto bude az to nasledujici :-)
2. 4. 2017 11:58
Re: pekne ale
Ok, rozumná reakce.

Tvoje poslední věta je ovšem víc než pravda. To je vlastně zákon. >:D
2. 4. 2017 11:33
Re: pekne ale
Není se čemu divit, výběr auta na dalších 10-15 let to už znamená vybírat z mnoha konkurentů. A Polo mu vyhovuje nejvíc. Na druhou stranu člověku se během života taky mění vkus. Každý máme to nejlepší auto v garáži. :-)
2. 4. 2017 11:22
Re: pekne ale
Na tobě je krásně vidět, že jsi podepsal přestup do jiné stáje.

Nick jsi si upravil málo. :-| To H/K můžeš klidně smazat. ;-)
Avatar - 3_diamanty
2. 4. 2017 10:13
pekne ale
tie predne kukadla uz mohli byt mensie... svetla tahajuce sa kdesi az k A stpliku su dnes uz vazne out... ;-\ ... taketo megalampy ma skor vystrasia ako ocaria ... ale chapem.. mini je mini.... potrebuje velke oci aby vyzeralo vacsie ako v skutocnosti je ... divna hra na zmysly ale ok ... pritom panda sa na nic hrat nemusi ani F500... kazdopadne o uspech picanta strach nemam... lebo vyzera ze moc slabin fakt nema :yes: