V 63 letech vicemistrem světa. Jihočeský skokan Lorenc je úspěšný i se zapomenutým stylem

VIDEO V ČLÁNKU. Česká atletika se může pochlubit další světovou medailí. Jejímu držiteli je 63 let a přivezl si stříbro ze skoku vysokého ze světového šampionátu veteránů, kde stylově skákal pěkně postaru, dnes už skoro zapomenutým stylem. Jihočech Jaroslav Lorenc ani teď nehodlá končit s kariérou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výškař Jaroslav Lorenc získal stříbrnou medaili na mistrovství světa veteránů

Výškař Jaroslav Lorenc získal stříbrnou medaili na mistrovství světa veteránů | Foto: Kamil Jáša | Zdroj: Český rozhlas

„Jsem v kategorii M60, takže od 60 do 65 let. Skáču postaru takzvaným stredlem. Pro člověka v mém věku zábavnější než flop, vyhovuje mi to,“ říká 63 letý veteránský atlet Jaroslav Lorenc.

Na šampionátu v Jižní Koreji skočil 161 centimetrů a spokojený příliš nebyl. „Je to tak průměrný výkon. Podmínky nebyly ideální, bylo tam docela chladno a nevyhovoval mi povrch, mám radši měkčí tartan,“ posteskl si.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslava Lorence navštívil po veteránském MS Kamil Jáša

„Asi ani let mi moc nepřidal. Přeci jen když člověk sedí 11 hodin skrčený…,“ přemýšlí vytáhlý atlet.

Ani v téměř důchodovém věku Jaroslav Lorenc nehodlá končit s kariérou. „Miluju atletiku a vejšku. Jedu dál, trénuju denně a v srpnu máme mistrovství Evropy venku v Dánsku,“ plánuje.

Až se v létě vydá na sever Evropy, bude chtít na stříbrnou medaili z Tegu zapomenout, evropský šampionát by totiž chtěl vyhrát.

„I na MS jsem obhajoval titul mistra světa, ale přijel tam kluk z Ukrajiny a je tam trošku podezření. Měl problémy s koleny, dva roky neskákal a najednou nás rozbil o dvě třídy a skočil světový rekord. Bylo to zvláštní,“ říká smířlivě jihočeský atlet.

Kamil Jáša, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme