Kladno vrátilo Českým Budějovicím porážku. Finále volejbalistů je srovnané

16. duben 2017

Ve druhém finále oplatili kladenští volejbalisté Českým Budějovicím úvodní porážku. Středočeši zvládli tiebreak v rozhodujícím pátém setu nejtěsnějším možným poměrem 15:13 a srovnali stav série na 1:1. Rozhodující míč složil na palubovku nejvíce bodující hráč zápasu Filip Křesťan.

Kladenští volejbalisté získali pokaždé liché sety. Na rozdíl od soboty tedy ani jednou s Českými Budějovicemi neprohrávali. Stejně jako o den dříve ale musel rozhodovat o vítězi tiebreak. Domácí nevyužili dva mečboly po sobě. Při třetím ale nahrávač van Haarlem oslovil nejlépe bodujícího hráče utkání Filipa Křesťana. Kladenský univerzál míč složil, i když chvíli předtím byl ve stejné pozici Sobotkou zablokován.

Jihostroj výrazně poznamenala ztráta libera Kryštofa. Ten se ve třetím setu srazil se spoluhráčem Habrem a s podezřením na otřes mozku z utkání odstoupil. „Měli jsme potom horší příjem. Ve čtvrtém setu jsme se s tím ještě srovnali, v pátém se štěstí přiklonilo k domácím,“ uvedl v rozhovoru pro Českou televizi trenér Českých Budějovic René Dvořák.

Jeho týmu se nepodařilo ubránit Filipa Křesťana. Domácí univerzál byl k nezastavení a za pět setů nasbíral 31 bodů. Výrazně více než kterýkoli jiný hráč v zápase. „Jeho výkon v play off roste. Po právu je nejlepším útočícím hráčem extraligy,“ pěl chválu na svého hráče trenér Kladna Milan Fortuník.

Kladno díky vítězství pojede do Českých Budějovic s nerozhodným stavem série. Podle svého kouče by ale nebyl problém ani ve chvíli, kdy by Středočeši prohráli oba duely. „Nebál bych se toho. Jedna jedna je samozřejmě lepší, ale já svým hráčům věřím,“ uvedl. Za zvládnutou zkrácenou hru byl rád především z důvodu, že Kladnu se tiebreaky v semifinále s Libercem příliš nedařily.

Finále play off extraligy volejbalistů – 2. zápas:
Kladno – České Budějovice 3:2 (20, -20, 20, -16, 13)
Nejvíce bodů: Křesťan 31, Hietanen a Zajíček po 12 – Gevert 17, Michálek 16, Mach a Habr po 12. Stav série: 1:1.

autor: sob
Spustit audio